Σκληρή επίθεση από «τα αριστερά» έκανε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «έχει επιβεβαιώσει όλους εμάς - κι εγώ ήμουν από τους πρώτους που φύγαμε με "πλάγια πηδηματάκια", γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ένα μόνο τελευταίο παράδειγμα, το φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, απ' ό,τι για τους φτωχούς», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αυτός που έχει 400.000 και 300.000 και 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πλήρωνε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερα απ' ό,τι πληρώνει ακόμη και σήμερα με τον Μητσοτάκη». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν δεν είναι Αριστερός, τότε τι είναι, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «ναι ένας Φιλελεύθερος άνθρωπος, δεν θεωρώ ότι είναι - έχει μεθόδους του Τράμπ, αλλά δεν είναι ακροδεξιός όπως ο Τραμπ. Αλλά η μέθοδός του είναι "ξεπατικωτούρα" του Τραμπ».

Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ των προηγουμένων ετών είναι από το εγχειρίδιο του Τραμπ

Αποκαλυπτική ήταν η απάντηση του Στέλιου Κούλογλου στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν αντιγράφει τον Τραμπ, όπου ο κύριος Κούλογλου είπε «Στη μέθοδο. Ο Τραμπ έλεγε το εξής: "ό,τι και να λένε για εσένα, είναι καλό. Αρκεί να σε συζητάνε καθημερινά. Εκτός από παιδεραστή". Ότι, "αν σε πούνε βιαστή, δολοφόνο, κλέφτη και τα λοιπά, είναι καλό". Και το εφαρμόζει και στις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα - να δείτε που θα εκλεγεί με αυτή την τακτική, δυστυχώς». Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αναφορά του κυρίου Κούλογλου για την άποψη του Τραμπ, ότι δηλαδή «ό,τι και να λένε για εσένα, είναι καλό. Αρκεί να σε συζητάνε καθημερινά. Εκτός από παιδεραστή» και «αν σε πούνε βιαστή, δολοφόνο, κλέφτη και τα λοιπά, είναι καλό».

Τούτο διότι ουδείς ξεχνά την χυδαιότητα των συριζοτρόλ με τα χυδαία hashtag «#ΝΔ_παιδεραστές» σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στο πόσο αβίαστα και δίχως καμία συστολή το έκαναν. Είναι προφανές ότι είχαν εντοπίσει το στίγμα το οποίο θα αποδομούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο μάλιστα το εμπνεύστηκαν από τον Τραμπ. Ας μην ξεχνάμε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ήθελε να διαβάσει τα βιβλία του Τραμπ (είχε πει συγκεκριμένα για το «The Art of the Deal, δηλαδή, η τέχνη της συμφωνίας»). Όπως αποκαλύπτει -ακούσια και ετεροχρονισμένα- σήμερα ο κύριος Κούλογλου, πράγματι στον -τότε- ΣΥΡΙΖΑ, είχαν μελετήσει το «φαινόμενο Τραμπ» και προσπάθησαν να το αντιγράψουν.

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Στέλιος Κούλογλου: «Ο κύριος Κασσελάκης έχει επιβεβαιώσει όλους εμάς - κι εγώ ήμουν από τους πρώτους που φύγαμε με "πλάγια πηδηματάκια", γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ένα μόνο τελευταίο παράδειγμα, το φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, απ' ό,τι για τους φτωχούς. Δηλαδή - »

Γιάννης Ντσούνος: «Άρα, τι είναι ο κύριος Κασσελάκης; Είναι Δεξιός; Είναι καπιταλιστής;»

Στέλιος Κούλογλου: «Μισό λεπτάκι: αυτός που έχει 400.000 και 300.000 και 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πλήρωνε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερα απ' ό,τι πληρώνει ακόμη και σήμερα με τον Μητσοτάκη. Ε, τώρα αυτό δεν έχει καμία σχέση -»

Χρήστος Κούτρας: «Το αντίθετο λέει ο Κασσελάκης».

Στέλιος Κούλογλου: «Ναι, αλλά τα στοιχεία είναι σαφέστατα»

Γιάννης Ντσούνος: «Άρα αφού δεν είναι αριστερός, τι είναι ο κύριος Κασσελάκης;»

Στέλιος Κούλογλου: «Ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, δεν θεωρώ ότι είναι - έχει μεθόδους του Τραμπ, αλλά δεν είναι ακροδεξιός όπως ο Τραμπ. Αλλά η μέθοδός του είναι "ξεπατικωτούρα" του Τραμπ. Δηλαδή -»

Χρήστος Κούτρας: «Αντιγράφει τον Τραμπ;»

Στέλιος Κούλογλου: «Στη μέθοδο. Ο Τραμπ έλεγε το εξής: "ό,τι και να λένε για εσένα, είναι καλό. Αρκεί να σε συζητάνε καθημερινά. Εκτός από παιδεραστή". Ότι, "αν σε πούνε βιαστή, δολοφόνο, κλέφτη και τα λοιπά, είναι καλό". Και το εφαρμόζει και στις Ηνωμένες Πολειτείες τώρα - να δείτε που θα εκλεγεί με αυτήν την τακτική, δυστυχώς».

Γιάννης Ντσούνος: «Και την υιοθετεί και ο Κασσελάκης αυτήν την τακτική;»

Στέλιος Κούλογλου: «Ναι. Αλλά εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να υπάρξει και μια δύναμη στην Ελλάδα, η οποία να είναι Αριστερή. Να είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, των πιο αδυνάτων και τα λοιπά. Τόσο απλά».