Ο Στέφανος Κασσελάκης «έδιωξε» τον Στέλιο Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τον ερχομό του στην προεδρία του κόμματος, αυτό «έπαψε να είναι αριστερό κόμμα», όπως εξήγησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πώς έγινε αυτή η μετάλλαξη, λέγοντας για τον Στέφανο Κασσσελάκη: «Πατρίς θρησκεία, οικογένεια, ραντεβού με την πιο φιλοπόλεμη σιωνιστική οργάνωση κι απ' την άλλη πάει στην Παλαιστίνη.

Στην ομιλία του στον ΣΕΒ, ακούσαμε ότι οι φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο πολύ υπέρ των πλουσίων απ' αυτές της ΝΔ, έχουν τις περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Και το στυλ είναι Τραμπ, δηλαδή ότι και να λένε εναντίον σου είναι καλό. Ο Κασσελάκης έχει πει τα πάντα. Και με τη Χαμάς και χωρίς τη Χαμάς. Αλλά απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό απολίτικο το οποίο δεν δίνει σημασία στις πολιτικές απόψεις αλλά στο στιλ».

Σε σχετική δε ερώτηση ποιο είναι το ακροατήριο του Στέφανου Κασσελάκη, ο Στέλιος Κούλογλου, είπε: «Δεν απευθύνεται πάντως στην αριστερά. Ολη η καμπάνια γίνεται πάνω στο πρόσωπό του».