Όταν κάνει πολιτική στο TikTok και στις εκπομπές lifestyle όλα είναι εύκολα για τον Στέφανο Κασσελάκη. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με δημοσιογράφους που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις τους και αποκαλύπτουν την άγνοιά του για βασικά ζητήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγριεύει, πετάει τα μικρόφωνα και φεύγει εκνευρισμένος. 

Αυτή ακριβώς ήταν η κατάληξη της συνέντευξης που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Voice 995» της Ρόδου και στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν αλαζονικός και επιθετικός προς τη δημοσιογράφο και δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά σε κανένα ερώτημα, ενώ φάνηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα τοπικά ζητήματα είτε αυτά αφορούν τον ΦΠΑ στα νησιά είτε τη διαφημιστική καμπάνια για τη Ρόδο μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2023. Έδειξε μάλιστα πρωτοφανή αγένεια όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σωστά για τα τοπικά ζητήματα από εκείνους που όφειλαν να τον ενημερώσουν. 

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα:

Σ. Κασσελάκης: Αντί να κάνουν την κατάλληλη καμπάνια -άλλο το voucher που είναι άλλη μία κοροϊδία...τα 60 ευρώ πόσα έχουν δώσει εδώ πέρα...- εμείς ήρθαμε εδώ πέρα κάναμε ό,τι μπορούσαμε να διαφημίσουμε στο εξωτερικό ότι η ζωή συνεχίζει κανονικά στη Ρόδο και εκείνοι ξόδεψαν τόσα χρήματα για μια διαφημιστική καμπάνια για το επόμενο έτος. 

Δημοσιογράφος: Έγινε και άμεση καμπάνια, κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου, επειδή ζω εδώ και τα ξέρω, δεν ξέρω πόσο σας έχουν ενημερώσει... 

Σ. Κασσελάκης: Έγινε πέρυσι το καλοκαίρι άμεση καμπάνια τον Ιούλιο; Στείλτε τη μου. Στείλτε τη μου. 

Δημοσιογράφος: Έγινε άμεση. Θα σας τη στείλουμε. Θα σας τη στείλουμε. Την έκανε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη συγκεκριμένη καμπάνια, με αποτέλεσμα 6 μέρες μετά τη φωτιά να αναστραφεί πλήρως το κλίμα. 

Σ. Κασσελάκης: Δεν είχε καν τεθεί, ανατεθεί σε εταιρεία 6 μέρες μετά τη φωτιά η καμπάνια. 

Δημοσιογράφος: Υπάρχει τρέχουσα καμπάνια, κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου. 

Σ. Κασσελάκης: Το 2024... 

Δημοσιογράφος: Όχι, υπάρχει τρέχουσα καμπάνια, κύριε πρόεδρε... 

Σ. Κασσελάκης: Τέλος πάντων, να σου πω κάτι; Εμείς είμαστε εδώ πέρα να είμαστε χρήσιμοι.

Με μια πρωτοφανή γλώσσα για πολιτικό αρχηγό, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επέτρεπε στη Ρένα Παυλάκη να κάνει ερωτήσεις και, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε τη λαϊκίστικη αναφορά ότι «κώλωσε να πάει στον τελικό του Conference League». 

Αν μη τι άλλο, η... περίπου συνέντευξη Κασσελάκη στον «Real Voice 995» απέδειξε περίτρανα ότι έξω από τον απόλυτα ελεγχόμενο χώρο των social media ο βασιλιάς είναι πολιτικά γυμνός. 

Δείτε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποχωρεί από τη συνέντευξη: 

Ακούστε ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης: