Αντιγράφω από ανάρτηση του πρόεδρου Στέφανου που συνοδεύει το ταξιδιωτικό vlog του στην Παλαιστίνη: «...Η σχέση μας με τους Παλαιστινίους είναι βαθιά. Το 1981, ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα. Ηταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε τη σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του. Η Ιστορία μάς ενώνει. Η κυπριακή τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία…».

Βέβαια, με βάση απόρρητο έγγραφο της CIA [NIC 02308-87/01.6.1987], που αποχαρακτηρίστηκε στις 19.3.2013, ο Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται, κατά τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, να υιοθέτησε μια πολύ φιλική προσέγγιση για τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το ANO της Παλαιστίνης και ο παρακρατικός στρατός της ASALA στην Αρμενία [βλ. σελ. 4 παρ. 14-17], ο οποίος μάλιστα διατηρούσε γραφεία στην Αθήνα και είχε αναπτύξει «συγκεκαλυμμένη δράση».

Τέλος, το έγγραφο αποδίδει την τότε έκρηξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα στην «αριστερόστροφη ρητορική» Παπανδρέου απέναντι στις αμερικανικές βάσεις, η οποία «ερεθίζει ακραίες ομάδες να προβαίνουν σε επιθέσεις». 

Ο πρόεδρος Στέφανος έχει πολλά να μάθει για τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας που ορέγεται κάποια στιγμή να κυβερνήσει. 

Διότι πλέον δεν είναι αστείο και ούτε ο ίδιος αντιμετωπίζεται πλέον με τη συμπάθεια του αδαούς τουρίστα.