Μιλώντας στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε το χάος που χωρίζει την πολιτική αυτή καθαυτή από το lifestyle και τον τοξικό λαϊκισμό. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε ότι «θα έπρεπε να είχε καταθέσει ήδη το "πόθεν έσχες", το δικό μου ελέγχεται επί 20ετία. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το "πόθεν έσχες" έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς παρατήρηση. Oλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν νομίζω ότι θα επανερχόταν αυτή η συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ότι αυτός είναι ο πιο έντιμος και οι άλλοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ήταν ο βασικός πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ. Δώσαμε σκληρές μάχες, ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, θα δοκιμαστεί. Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις. Ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις, αυτές ανήκουν πια στο παρελθόν».

Τέλος, για την πολιτική στην ουσία της, δήλωσε ότι «απαιτεί επαγγελματισμό. Οταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διευκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Οταν χαλαρώνουν τα πράγματα, διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ενα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης».