Η γνωστή για τις δημόσιες παρεμβάσεις της καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Βάσω Κιντή σχολίασε εύστοχα την προεκλογική παρουσία του πρόεδρου Στέφανου, με αφορμή την εμφάνισή του στο Σύνταγμα: «Δεν ήταν συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν του Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης δεν κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Κασσελάκη: «Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω».

Oσα είπε, βόρβορος, που ούτε ο Πολάκης έχει τολμήσει να ξεστομίσει. Είναι δε η πρώτη φορά που πολιτικός αρχηγός σε κατ’ εξοχήν πολιτική συγκέντρωση χαιρετάει μόνος με τη/τον σύζυγό του. Ούτε στελέχη ούτε κόμμα, τίποτε. Αυτή η θλιβερή εικόνα της πολιτικής μας ζωής είναι άλλο ένα επίτευγμα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Αυτοί, και διάφοροι απελπισμένοι που στήριξαν τον Κασσελάκη με διάφορους τρόπους για να ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι, είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια. Πήγε και ο Τσίπρας να στηρίξει. «Πώς είναι δυνατόν να λείπω;», είπε. Αλίμονο! Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Κατά άλλα θέλει και Iδρυμα για να κάνει δήθεν σοβαρά συνέδρια. Τι να γίνονται κι αυτοί που μας έλεγαν να μην κόβουμε τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ! Oχι μόνο τις κόβουμε, αλλά υψώνουμε και τείχη απέναντι σε αυτή την αθλιότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δι’ ολίγον υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος αποφάσισε να στηρίξει Ανδρουλάκη διότι «απέδειξε με την προεκλογική του εκστρατεία ότι ωρίμασε πολιτικά, επιζητεί συνεργασία και έχει τον πλέον σοβαρό προοδευτικό πολιτικό λόγο». Ενδιαφέρον καλοκαίρι.