Στον Στέφανο Κασσελάκη και στην υπόθεση με το πόθεν έσχες, αποδίδει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα ποσοστά του που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Καραμέρος. Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Καραμέρος είπε ότι «εωρώ ότι μας κόστισε αρκετά η τελευταία εβδομάδα, που η συζήτηση πήγε στο πόθεν έσχες», για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «αυτό δεν θα το λύσουμε τώρα στο πάνελ, θέλουμε χρόνο να το συζητήσουμε». Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι για το θέμα του πόθεν έσχες, «το γάντι το έριξε ο κύριος Μητσοτάκης. Και ξέρετε, δεν έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε συνολικά κακό στην πολιτική συζήτηση. Δε μιλήσαμε ούτε για την Ευρώπη, ούτε για εδώ». Τώρα πώς γίνεται να συνέβαλε στην αποχή, το «μπακαλόχαρτο» -αντί για πόθεν έσχες- το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, μόνο ο ίδιος το ξέρει και ίσως να είχε ένα ενδιαφέρον να μας το εξηγήσει.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει το «άδειασμα» της γραμμής του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της σύγκλισης της Αριστεράς, λέγοντας ότι δεν συνομιλεί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, διότι έχουν προσωπικές ατζέντες. Συγκεκριμένα, ο κύριος Καραμέρος δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα προοδευτικό διάλογο, με έναν ορίζοντα και με ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας συζήτησης της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας. Γιατί έχουμε στο χάρτη και ένα οικολογικό κόμμα, έστω κι αν κατέγραψε μικρό ποσοστό. Μιλάω για το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη». Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη δήλωση, πρόκειται για εισήγηση να συνομιλήσουν τα κόμματα σε επίπεδο ηγεσιών. Διότι προφανώς, ουδείς προσδοκάει να πάρει «στελέχη, ή ψηφοφόρους» από το αποτυχημένο εγχείρημα του Πέτρου Κόκκαλη. Μένει να αποδειχθεί, εάν τη συγκεκριμένη θα ξεκινήσουν να την υιοθετούν κι άλλα στελέχη, καθώς και το πώς θα αντιδράσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Διότι μπορεί μεν ο Στέφανος Κασσελάκης, να έχει τη λόξα να γίνει πρωθυπουργός, αλλά σε στελεχιακό επίπεδο κάτι τέτοιο τους είναι παντελώς αδιάφορο. Αρκεί το κόμμα τους, να είναι η (συ)κυβέρνηση. Στις επόμενες ημέρες θα φανούν πολλά, καθώς αναμένονται «ζυμώσεις» όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ίδια εξίσωση η σταθερά είναι ο «διακαής πόθος» της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, από την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Μαρία Αναστασοπούλου: «Το πρώτο τεστ για τον πρόεδρό σας, για τον κύριο Κασσελάκη - ο οποίος δεν είχε τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού μέχρι τώρα, οπότε και ο ίδιος φαινόταν κι απ' την προσπάθεια που έκανε προεκλογικά, το είχε πάρει εντελώς επάνω του όλο το πράγμα. Σε αυτό το πρώτο τεστ, βάζετε θετικό πρόσημο;»

Γιώργος Καραμέρος: «Κοιτάξτε, θεωρώ ότι μας κόστισε αρκετά η τελευταία εβδομάδα, που η συζήτηση πήγε στο πόθεν έσχες».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Σας κόστισε, λέτε».

Γιώργος Καραμέρος: «Ναι».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Άρα ήταν λάθος η κίνηση του κυρίου Κασσελάκη, να το δημοσιοποιήσει;»

Γιώργος Καραμέρος: «Το γάντι το έριξε ο κύριος Μητσοτάκης. Και ξέρετε, δεν έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε συνολικά κακό στην πολιτική συζήτηση. Δε μιλήσαμε ούτε για την Ευρώπη, ούτε για εδώ».

Γιώργος Παπαδάκης: «Κι εκείνος το έβαλε, κύριε Καραμέρο. Κι εκείνος το έβαλε. Πρώτος το έβαλε εκείνος -θυμάμαι- στην εκπομπή -».

Γιώργος Καραμέρος: «Κύριε Παπαδάκη, είδατε να μην απαντώ; Πλην όμως, αυτό δεν θα το λύσουμε τώρα στο πάνελ, θέλουμε χρόνο να το συζητήσουμε».

Γιώργος Παπαδάκης: «Έκανε κακό όμως. Έκανε κακό».

Γιώργος Καραμέρος: «Γιατί και ο Κασσελάκης έπρεπε να απαντήσει για κάτι που τον αφορούσε προσωπικά. Και απάντησε. Από εκεί και πέρα, θα τα δούμε αυτά εν ευθέτω χρόνω. Θεωρώ -εγώ το λέω απ' τον Νοέμβριο, απ' την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-, ότι έχει έρθει η ώρα κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα προοδευτικό διάλογο, με έναν ορίζοντα και με ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας συζήτησης της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας. Γιατί έχουμε στο χάρτη και ένα οικολογικό κόμμα, έστω κι αν κατέγραψε μικρό ποσοστό. Μιλάω για το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη».