Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά το κλείδωμα των αποτελεσμάτων ήρθε απλά ν' αναδείξει την αλαζονεία με την οποία θα συνεχίσει να κινείται στην πολιτική σκηνή και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Μπορεί να απέτυχε στους στόχους που ο ίδιος έθεσε αλλά γι' αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε τα στελέχη του, όχι όμως αυτός και η τακτική της τοξικότητας και της καταστροφολογίας που ακολούθησε.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει» για να προσθέσει πως «ο κόσμος είπε "όχι", υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική, κοινωνική πολιτική. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτήν τη χώρα, που ήρθε εδώ, στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του, για να μπορέσει να φέρει πρόοδο και αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας».

Και συνέχισε: «Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μού έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης, και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο. Και αυτό το κίνημα, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όλους και όλες σας».

Και κατέληξε: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει. Συνεχίζουμε, με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με τη συλλογικότητά μας, με τις αξίες της Αριστεράς και το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας».

Δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως… νίκησε. Απλά έτυχε να είναι επικεφαλής ενός κόμματος που… έχασε. Και που γι' αυτό φταίνε όλοι οι άλλοι, κυρίως όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά θεωρεί ότι τον υπονομεύουν υπέρ… Τσίπρα. Φταίνε βέβαια και οι ψηφοφόροι. Αυτοί που δεν κατάλαβαν ότι είναι έντιμος, ικανός, αδιαμεσολάβητος και όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρει για τον εαυτό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια αλαζονεία που δεν το επιτρέπει καν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποκομίσει το παραμικρό κέρδος από την πτώση της κυβέρνησης. Ούτε φυσικά και οι απώλειες που υπέστη.