Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος Στέφανος κατάλαβε πολύ καλά τι συνέβη και αντελήφθη το μέγεθος της καρπαζιάς που εισέπραξε.

Ο νέος, ωραίος και φέρελπις αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη στιγμή για εκείνον (με τον αέρα του νέου, το hype της εκλογής, την πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης κ.λπ. κ.λπ.) πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει, αδυνατώντας να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Ηδη από το βράδυ των εκλογών, πρωτοκλασάτα στελέχη (Σπίρτζης, Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Μαντζουράνης) φόρτωσαν το κακό αποτέλεσμα στον πρόεδρο και εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις. Πάντως, ο πρόεδρος Στέφανος δείχνει να κατάλαβε ότι οι ορδές των trolls που τον αποθεώνουν δεν ψηφίζουν. Κάνουν like, βάζουν καρδούλες, γράφουν αποθεωτικά σχόλια, αλλά ως εκεί.

Επίσης, ο πρόεδρος κατάλαβε και κάτι άλλο: Στην Ελλάδα, πολιτικός ηγέτης χωρίς κόμμα δεν έχει υπάρξει.

Σάρωσε

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε λίγο κάτω από το 15%, στον Νομό Αρτας έφτασε σχεδόν στο 23%.

Η περιοχή είναι τόπος καταγωγής της οικογένειας Τσίπρα και εκλογική περιφέρεια της Ολγας Γεροβασίλη, η οποία, παρά τα όσα της έχουν «σούρει» τα προεδρικά trolls και παρά τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο, ήταν από τα ελάχιστα στελέχη του κόμματος που «ίδρωσε τη φανέλα» και πέτυχε το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο επικράτειας, κάτι που καταγράφεται ως προσωπική επιτυχία και μαθαίνω ότι δεν άρεσε ιδιαίτερα στο εσωτερικό του κόμματος…