Ο Στέφανος Κασσελάκης παριστάνει ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στις κάλπες των ευρωεκλογών για να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να πάει πουθενά και ότι θα ηγηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ίσως για αυτό εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως το μήνυμα της κάλπης ήταν ότι υπάρχει και εναλλακτική πολιτική πρόταση αλλά και ότι χάθηκε το άλλοθι του 41%. Και αυτό ενώ οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο αφήγημά του, στα fake news και στην τοξικότητα.Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια ακόμη ήττα. Με διαφορά άνω των 13 μονάδων. Είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος σε ευρωεκλογές.

Και ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν προτίθεται να αναζητήσει δικαιολογίες αυτού του είδους και ότι έλαβε το μήνυμα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ακριβώς το αντίθετο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός υποστηρίζει πως μείωσε τη… διαφορά –που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεγαλύτερη, αρκετά, από αυτήν των ευρωεκλογών του 2019– αφετέρου ότι οι πολίτες αναγόρευσαν το κόμμα του και τον ίδιο ως εναλλακτική πολιτική πρόταση, την ώρα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 15%.Στη δήλωσή του επανέλαβε τα περί εντιμότητας του ίδιου και όλα τα σχετικά. Επανέλαβε και τις κατηγορίες σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτές για τις οποίες οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη. Στην κυριολεξία, αφού οι πολίτες προτίμησαν την αποχή αντί να δώσουν ψήφο στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, σε σημείο που να υποστεί απώλειες.Η προσπάθειά του συγκεκριμένη. Συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση. Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ήδη ακούγονται φωνές ως προς την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας αλλά και συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης ή μιας νέας αμφισβήτησής του είναι αυτό που τον οδηγεί σε αυτήν τη στάση.Εκτός αν δεν κατάλαβε τι έγινε στις ευρωεκλογές της Κυριακής.