Εκτός Ευρωβουλής έμειναν μεγάλα ονόματα το ΣΥΡΙΖΑ όπως η Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ύστερα από τα άσχημα αποτελέσματα που έφερε η παράταξη. Εξελέγησαν τέσσερις ευρωβουλευτές, ο Κώστας Αρβανίτης, ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς και η νυν ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.

Ας σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «το άλλοθι του 41% έχει τελειώσει». «Σας ευχαριστώ για τον αγώνα που έχετε δώσει αυτές τις εβδομάδες. Είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει από πάρα πολλά μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα πέρυσι. Περάσαμε από δύο διασπάσεις, μέχρι να φτάσουμε στο ευρωψηφοδέλτιο που διάλεξε η κοινωνία.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν άνθρωπο νέο σε αυτήν τη χώρα που αγωνίζεται να φέρει την αλλαγή. Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μού δίνει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω και αυτό θα κάνω, όπως έχω πει προεκλογικά. Αυτό το κίνημα που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Είμαι περήφανος για όλους σας», είπε.