Ο Τσίπρας βρήκε… σουτέρ για να παίζει μπάσκετ και ονειρεύεται δεύτερο εκλογικό γύρο για να γίνει… πρωθυπουργός.

Την ένταξη του πρώην μπασκετμπολίστα Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με ένα βιντεάκι στο οποίο εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ και να πετά ατάκες με… νόημα φορώντας μπλούζα αθλητική με τ’ όνομά του και το νούμερο… 1.

Για κάποιον λόγο –που δεν κρίνουμε– ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έχει ένα θέμα με το μπάσκετ αν και συνήθως εμφανίζεται σε γήπεδα ποδοσφαίρου για να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. Έτσι, μετά την προσπάθειά του να εντάξει τον Νίκο Παππά τον μπασκετμπολίστα στον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιο δήμαρχο –το πέτυχε ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντάς τον ευρωβουλευτή– τώρα πήγε στον Άγγελο Κορωνιό, τον οποίο εμφάνισε ως κορυφαίο σκόρερ για να πει ότι βρήκε… σουτέρ.

Πέραν της ομολογίας ότι ο ίδιος δεν είναι και έψαχνε κάποιον άλλον –αφού θα σχολιάσουμε τα… μηνύματα που θέλησε να στείλει– η αναφορά σε… δεύτερο γύρο που θα κερδίσει δείχνει και ομολογία ήττας για τις εθνικές εκλογές δεδομένου ότι αυτές δεν διεξάγονται σε δύο γύρους. Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται μια Κυριακή και αυτό δεν έχει αλλάξει.

Τώρα σε ό,τι αφορά το νούμερο 1 στην μπλούζα που φορούσε μπορεί να μπήκε για να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό στο κόμμα του, εν τούτοις μπορεί να παραπέμπει και στο τι γράφουν μπροστά τα δημοσκοπικά ποσοστά που επικαλείται αναλόγως αν τον εξυπηρετούν ή όχι. Θα μπορούσε να μπει ένα… 2 έτσι για να δείξει μια «προοπτική» που προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει για το κόμμα του.

Από εκεί και πέρα αν στο βιντεάκι έχει ξεχωρίσει κάτι είναι η τάπα που τρώει σε μια προσπάθεια να βάλει καλάθι. Για πολλούς είναι και προφητική ανεξάρτητα με το γήπεδο στο οποίο θα κληθεί να παίξει στις εκλογές.

Πάντως, ο Άγγελος Κορωνιός θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφευχθεί ο… υποβιβασμός αν και προς το παρόν αναζητούνται και άλλοι παίκτες που να μπορούν να παίξουν στο… γήπεδο. Ένας σουτέρ δεν φτάνει, ειδικά όταν ο παίκτης που είναι και προπονητής και… ιδιοκτήτης δεν πολυτραβάει.