Εν αναμονή του πόθεν έσχες του αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη –που σύμφωνα με τις νεότερες δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά θα κατατεθεί τελικά πριν από τις ευρωεκλογές– το αφήγημά του ως προς την περιουσιακή του κατάσταση κάπου… μπάζει. Ειδικά μετά την τελευταία του δήλωση το Σάββατο στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την οποία «δεν είπα ποτέ ότι είμαι πλούσιος. Τα 2-3 τελευταία χρόνια απέκτησα χρήματα, όταν ρευστοποίησα την εταιρεία μου», χωρίς να διευκρινίσει για ποια εταιρεία μιλά.

Από αυτά που μέχρι τώρα έχει ο ίδιος πει, την εταιρεία με τα αστακοκάραβα τη μεταβίβασε τον Μάρτιο του 2023, άρα περίπου έναν χρόνο πριν. Ως εκ τούτου, με βάση την τελευταία του δήλωση τα χρήματα που υποστηρίζει ότι απέκτησε μάλλον δεν αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά κάποια… άλλη. Ουδείς γνωρίζει άλλωστε ούτε σε πόσες εταιρείες μετείχε ούτε και με ποιον τρόπο.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι αυτό που αφορά την απόκτηση χρημάτων πριν από 2 με 3 χρόνια και ας αφήσουμε το γεγονός ότι ο ίδιος πριν πει ότι είχε μεταβιβάσει την εταιρεία με τα αστακοκάραβα είχε δηλώσει πως ζει με τα μερίσματα που λαμβάνει από τη συμμετοχή του στις εταιρείες.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι στο πόθεν έσχες είναι πιο εύκολο να αναφέρει ότι απέκτησε χρήματα τα τελευταία χρόνια από πωλήσεις συμμετοχών του προκειμένου να δικαιολογήσει την οικονομική του κατάσταση και την αγορά του ακινήτου στο Κολωνάκι – θα πολεμήσει τον φιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό από μέσα άλλωστε.

Ας μην προτρέχουμε όμως και ας μην αδικούμε τον αυτοδημιούργητο αδιαμεσολάβητο και γεμάτο ταπεινοφροσύνη –όλα κατά δήλωσή του πάντα– πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο ένα παιδί που πήγε… μόνο του στις ΗΠΑ στα 15 χρόνια του κυνηγημένο όπως και η οικογένειά του από το παραδικαστικό κύκλωμα –σύμφωνα πάντα με όσα έχει αναφέρει– να παίρνει υποτροφία, να εργάζεται σε τραπεζικό κολοσσό στα 21 του και μετά να τα παρατάει για να φτιάξει τις δικές του εταιρείες με δάνειο που έλαβε –χωρίς εγγύηση– από τράπεζα τον ΗΠΑ επιλέγοντας ως έδρα τον «παράδεισο» της ανωνυμίας του Ντέλαγουεαρ.

Το γεγονός ότι πήγε στις ΗΠΑ πριν αρχίσουν οι περιπέτειες του πατέρα του –στον οποίο έχουν καταλογιστεί πρόστιμα αξίας 11 εκατ. ευρώ– επίσης μπορεί να παραβλεφθεί. Οι αποκαλύψεις στο Πρώτο Θέμα και στο Μανιφέστο για τους λόγους που αντιμετωπίζει το ως άνω πρόστιμο ο πατέρας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόσφατες και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σε αυτές.

Άλλωστε ποιος κάθεται να ασχοληθεί με τέτοιες… λεπτομέρειες. Ειδικά τη στιγμή που στο πόθεν έσχες που θα καταθέσει πριν από τις εκλογές θα υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές. Και όταν λέει πριν εκτιμάται πως δεν θα το κάνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου για παράδειγμα, αλλά λογικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί τώρα ασχολούμαστε με αυτά. Διότι, όπως και ο ίδιος λέει, απαιτείται διαφάνεια. Και ότι ο ίδιος είναι διαφανής. Για παράδειγμα, όταν λέει πως έχασαν οικογενειακά ό,τι είχαν και δεν είχαν και στη συνέχεια δηλώνει –και πάλι στον ΑΝΤ1– ότι το σπίτι στις Σπέτσες –πάνω από 200 τετραγωνικά– το έχουν οι γονείς του από τότε που ήταν μωρό, ένα ερώτημα δημιουργείται και μια σύγχυση προκαλείται μεταξύ της δήλωσής του πως «χάσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε» και του αρχοντικού στο όμορφο νησί…

Όπως και να έχει, θεωρητικά πάντα, διότι έχουμε δει διάφορες εκδοχές αναφορικά με το πόθεν έσχες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα θα υπάρχει εικόνα συνολικά..