Περίπου δύο εβδομάδες έμειναν για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024 και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθεί να υποβιβάσει, ώσπου να ξεχαστεί το θέμα με τη δημοσίευση του «Πόθεν Έσχες» εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. 

Ως πολιτικός αρχηγός, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση, όπως άλλωστε έχουν κάνει οι πολιτικοί του αντίπαλοι ως δημόσια αιρετά πρόσωπα. Το πρέπον είναι να δοθεί το «πόθεν έσχες» πριν από τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου και όχι, όπως επιθυμεί ο ίδιος, στις 30 Ιουνίου και... εάν...

Ο λόγος είναι απλός, και αφορά την ισότητα και την ισονομία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Να μην αφήσει αναπάντητα ερωτήματα για τις πηγές των εισοδημάτων του και προφανώς να αποδείξει τον ισχυρισμό του «ότι τα χέρια του είναι καθαρά».

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια...»

Η φράση αυτή υποδεικνύει ουσιαστικά πως ένα δημόσιο πρόσωπο δεν πρέπει να δηλώνει μόνο τίμιο, αλλά να μπορεί να αποδείξει την τιμιότητά του ανά πάσα στιγμή. 

Δεν αμφισβητεί λοιπόν κανένας τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, πως η περιουσία του αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο. Αλλά για λόγους νομιμότητας και ισότητας το εκλογικό σώμα ζητάει να αποδείξει την τιμιότητά του, πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, ώστε να πάει στην κάλπη χωρίς ερωτήματα.

Ιδού η Ρόδος

Άλλωστε ο κ. Κασσελάκης έχει σχολιάσει δημοσιευμένα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών του αντιπάλων, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καταθέσει το απαιτούμενο «Πόθεν Έσχες». 

Δημιουργείται η αυτονόητη εντύπωση λοιπόν πως προσπαθεί να τα αποκρύψει, ή να κερδίσει χρόνο, κρύβοντας αυτό το σημαντικό ζήτημα για τον ίδιο, δείχνοντας πως ο ίδιος κάτι φοβάται... 

Ιδού η Ρόδος λοιπόν...