Ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την ελληνική εξωτερική πολιτική, την οποία ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διπλωματική εμπειρία, ούτε την εντολή έχει για να διαχειριστεί, παίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος θα επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη για να συναντηθεί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αγνοώντας κάθε προηγούμενο αλλά και τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν και οι οποίες υπαγορεύουν σε όποιον επισκέπτεται την περιοχή να συναντάται πάντα τόσο με την παλαιστινιακή όσο και με την ισραηλινή πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει να αγνοήσει επειδεικτικα΄το Ισραήλ -με το οποίο η Ελλάδα έχει στρατηγική σχέση- για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει για άλλη μια φορά ότι βάζει το κόμμα και τις προσωπικές φιλοδοξίες του πάνω από τη χώρα.

Θα πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι κινήσεις του στο εξωτερικό δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται από την ίδια ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την πολιτική στο εσωτερικό της χώρας.