Πανικόβλητος ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Νίκου Παππά, προσπάθησε να προκαταλάβει -με έναν εντελώς παράδοξο όρο- «στρεψοδικία δια της κοστολόγησης», αμφισβητώντας ευθέως την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους! Συγκεκριμένα, ο κύριος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής, είπε ότι «η κυβέρνηση στρεψοδικεί δια της κοστολόγησης» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «έβαλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ το χθεσινό νομοσχέδιο του κυρίου Σκρέκα, ήταν απόλυτα ακοστολόγητο. Τα νούμερα που διαβάζουμε από το πρωί, ότι θα εκστομίσει ο κύριος Μητσοτάκης για το πρόγραμμά μας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Προκειμένου να μην αποδομηθεί το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ως μια ακόμη πιο προωθημένη εκδοχή των «λεφτόδεντρων» του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατά την Κουμουνδούρου δηλαδή, στραβός είναι ο γιαλός, δεν υπάρχει περίπτωση να αρμενίζουν στραβά εκείνοι. Και δεν υπάρχει κανένας να τους πείσει για το αντίθετο.

45,8 δις κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάθος τετραετίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωτολογία του νωρίτερα στη Βουλή, είπε ότι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας, κοστολογήθηκε στα 45,8 δις ευρώ. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε το συγκεκριμένο νούμερο, αποδομώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για μηδενικό ΦΠΑ στα τρόφιμα: «αυτό το μέτρο δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία. Δεν πέτυχε. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία και συγκρίνετε με την Ελλάδα. Πόσο στοιχίζει το μέτρο; 4 δις τον πρώτο χρόνο και 2,4 δις για κάθε επόμενο χρόνο. Όλα τα μέτρα τα οποία έχετε εξαγγείλει στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δις. Αυτή η πρόταση νόμου πρέπει να κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο. Είναι εδώ η κοστολόγηση. 45 δις την τετραετία στοιχίζουν αυτά που τάζετε. Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή», καταθέτοντας την κοστολόγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα πρακτικά της Βουλής.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοστολόγηση του ΓΛΚ από τα πρακτικά της Βουλής, προκειμένου να την στείλει «για διόρθωση» με τις ενστάσεις του, βάζοντας έτσι «τα γυαλιά» το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η λογική πάντως λέει ότι δεν πρόκειται να τολμήσουν τέτοιο τρυκ, το οποίο θα οδηγήσει στον απόλυτο εξευτελισμό του κόμματος. Τέτοιου τύπου δηλώσεις είναι προκειμένου να έχουν κάποιο αφήγημα για τους ψηφοφόρους τους, καθώς και να έχουν κάτι να πουν στις ενημερωτικές εκπομπές. Βέβαια, εάν ερωτηθούν κατά πόσο προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει την κοστολόγηση του ΓΛΚ και να τους στείλει τα δικά τους νούμερα, μάλλον θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση. Καλή και ανέξοδη η τακτική του «παπατζή», αλλά ενέχει κινδύνους σοβαρού εξευτελισμού και δημόσιας διαπόμπευσης. Εφόσον το «ζύγισαν» και το βρήκαν θετικό το ισοζύγιο στο κόστος-όφελος, καλώς έκαναν - κι εμείς μαζί τους!

Η δήλωση του Νίκου Παππά

«Η κυβέρνηση στρεψοδικεί δια της κοστολόγησης, γιατί θέλει να κρύψει ότι αρνείται να φορολογήσει τα υπέρ-κέρδη, να επιστρέψει στην κοινωνία τα υπέρ-πλεονάσματα, να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Έβαλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ το χθεσινό νομοσχέδιο του κυρίου Σκρέκα, ήταν απόλυτα ακοστολόγητο. Τα νούμερα που διαβάζουμε από το πρωί, ότι θα εκστομίσει ο κύριος Μητσοτάκης για το πρόγραμμά μας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας που λεηλατεί τα χαμηλά εισοδήματα».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο