Και ενώ άσπονδοι φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη μιλούν για «one man show» και «κόμμα του ενός ανδρός αρχή», πολλές συζητήσεις στο παρασκήνιο προκαλεί η κινητικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Η κίνησή του στις αρχές της εβδομάδας να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σημαίνει πολλά για τα μελλούμενα.

Σε μια περίοδο επικράτησης μετα-πολιτικών χαρακτηριστικών, όπως λέει και ο ίδιος, ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών», σύμφωνα με το «Βήμα», την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για τη συγκρότηση ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.

Στις 17 και 18 Ιουνίου, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα κάνει πρεμιέρα συνδιοργανώνοντας με το Ιδρυμα Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Και δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη εκδήλωση όπου θα απονεμηθεί βραβείο στον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη, όπως λένε συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα.

Σε αυτό το κλίμα άξιες αναφοράς είναι και οι αιχμές του Θανάση Καρτερού, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού και τακτικού συνομιλητή του, που με άρθρο στην «Αυγή» άσκησε κριτική στην Κουμουνδούρου για τη μη αναφορά των ονομάτων του Αλέξη Τσίπρα και του Niκου Κοτζιά στις ανακοινώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.