Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα την εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα όργανα του κόμματος βράζουν από τη συμπεριφορά του προέδρου, με τους περισσότερους να είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Παράλληλα στην Κουμουνδούρου τρέμουν την αποχή στις ευρωεκλογές, καθώς γνωστός δημοσκόπος ανέλυε τη νέα σύνθεση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο πιο αδαής με τα πολιτικά θα έχει παρατηρήσει ότι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν από την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Κοινώς δεν κάνουν περιοδείες, αποφεύγουν τη μεγάλη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης και γενικά δεν βάζουν πλάτη στην προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη για ανάκαμψη. Τα πιο σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άλλοτε έδιναν γραμμή, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλοι είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος. Και όχι τυχαία. Τα περισσότερα στελέχη είναι άκρως δυσαρεστημένα τόσο με την αντιμετώπιση τους από τον νέο πρόεδρο αλλά και από τις θέσεις που εκφράζει, οι οποίες άλλοτε είναι αντίθετες με την επίσημη γραμμή του κόμματος ενώ άλλοτε είναι διφορούμενες με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στην εικόνα του κόμματος.

Αυτή η δυσαρέσκεια αντανακλάται και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα όργανα του κόμματος δεν συνεδριάζουν καθόλου αφού ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του για τα πάντα με μια κλειστή ομάδα συμβούλων. Δεν είναι τυχαία και η επιστολή προς την, επίσης άφαντη, Ράνια Σβίγκου από μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες, όπου αποκάλυπτε πως η βάση του ΣΥΡΙΖΑ βράζει, καθώς ο πρόεδρος δεν τηρεί το καταστατικό του κόμματος, απαξιώνει τη γνώμη των οργάνων και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ασπόνδυλο μόρφωμα δίχως πολιτικές αναφορές. Όλοι αυτοί, μικρά και μεγάλα στελέχη, περιμένουν την επόμενη των ευρωεκλογών να εκδηλωθούν. Δυσαρεστημένοι μάλιστα δεν είναι μόνο όσοι ανήκουν στην άτυπη ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι και είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν μετά την κάλπη της 9ης Ιουνίου αλλά και πολλά στελέχη που αρχικά είχαν στηρίξει με θέρμη τον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του κόμματος.

Το πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις


Ωστόσο ο πονοκέφαλος για τον Στέφανο Κασσελάκη δεν σταματά εδώ. Γνωστός δημοσκόπος προειδοποίησε την Κουμουνδούρου ότι η μεγάλη αποχή που διαφαίνεται στις ευρωεκλογές θα επηρεάσει σημαντικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό διότι σχεδόν οι μισοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει για άλλα κόμματα και τους έχουν αντικαταστήσει ψηφοφόροι που έμαθαν τον Κασσελάκη από τα πρωινάδικα και το lifestyle, δεν ασχολούνται με την πολιτική και συνήθως δεν πάνε να ψηφίσουν. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατά μια απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ, περίπου 2-3 μονάδων, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αναλογικά περισσότεροι ψηφοφόροι που είναι «επικίνδυνοι» για αποχή.

Παράλληλα οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένοι για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να ηγείται του κόμματος αλλά και ενός νέου προοδευτικού μετώπου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, ο Κασσελάκης έχει αποδοχή σε λιγότερο από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό μόλις 44% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά ένα περίπου 40% των ψηφοφόρων του κόμματος. Ένας διχασμός που αποτυπώνεται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις γκρίνιες των στελεχών και τις αποστάσεις που κρατούν πολλοί από τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα σε μια νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν τι φέρνει η επόμενη μέρα στο κόμμα. Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα μείνει με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Ευάγγελο Αντώναρο και άλλους celebrities και επιτέλους θα είναι ελεύθερος να δημιουργήσει το λαϊκίστικο μόρφωμα που φαντάζεται και θα είναι δομημένο αποκλειστικά πάνω του.