Αιφνιδίασε μία ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, με την πολιτική του ρευστότητα. Σε σ/ξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μάλλον δεν είχε πρόχειρο το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, ή δεν τον ενδιαφέρει να είναι συνεπής σε αυτό ως πρόεδρος του κόμματος και δήλωσε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας εκτός από τον καπιταλισμό». Στην ίδια σ/ξη διευκρίνισε ότι έγινε ευκατάστατος το 2022. «Μέχρι τότε ήμουν στο άγχος. Ρευστοποίησα την εταιρεία που διοικούσα και από τα αποτελέσματα προέκυψαν τα χρήματα», εκμυστηρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά «η συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας και αριστερής διεξόδου, συνδέεται με την προοπτική του σοσιαλισμού, που αποτελεί το στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ», ο... στρατηγός Κασσελάκης δεν δείχνει να ασπάζεται ότι «ο σοσιαλισμός είναι μορφή οργάνωσης της κοινωνίας που βασίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία και διαχείριση των παραγωγικών μέσων» και αλλάζει την κατεύθυνση του κομματικού... στρατού. Δίνει το έναυσμα για να κινηθεί στον μονόδρομο διαχείρισης της Οικονομίας, τον καπιταλισμό.

Σε ερώτηση για το αν συμβιβάζεται να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερός ένας άνθρωπος με τη δική του προσωπική περιουσία απάντησε: «Η άποψη ότι ένας αριστερός δεν μπορεί σύννομα να έχει πλουτίσει είναι στερεότυπο του παρελθόντος. Ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας; Μέσα στη χώρα πρέπει να έχουμε ανοιχτές αγορές αλλά ρυθμισμένες. Το πιο αριστερό πράγμα είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Μία αριστερή χώρα ξέρει να δίνει μισθούς αξιοπρέπειας, εργασιακά δικαιώματα και φορολογική δικαιοσύνη. Είμαι με πρακτικές λύσεις για τους συμπολίτες μας, αυτή είναι η σύγχρονη αριστερά».

Κάπου εκεί, σε ένα σύμπλεγμα των αριθμών των οικονομικών δεικτών και των εκλογικών ποσοστών, βλέπει μπροστά από τις κάλπες τον αριθμό 2 και δηλώνει αισιόδοξος για τη... νεκρανάσταση και το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε κοντά να πετύχουμε το 2 μπροστά στο ποσοστό μας. Η κοινωνία θα πάρει νέα πνοή. Είμαστε ένα κόμμα που μας είχαν για τελειωμένους πριν από μερικούς μήνες. Έχουμε αναστηθεί, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία. Θέλουμε λιγότερη λιτότητα, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η κοινωνία δεν είναι εταιρεία πρέπει να επενδύουμε στην κοινωνία με μακροπρόθεσμη απόδοση».

Από το προεκλογικό βαν δίνει μαθήματα της σύγχρονης Αριστεράς, μένει πιστός στην Κουμουνδούρου και δηλώνει κουρασμένος από την υπερπροβολή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, από το βαν του ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί σαν κινητό γραφείο την προεκλογική περίοδο. «Είμαι αυθεντικός, δεν σκηνοθετώ τον εαυτό μου. Αν είχα επικοινωνιολόγο θα ήταν άχαρη δουλειά γι' αυτόν» είπε με περίσσευμα... ταπεινοφροσύνης και συνέδεσε τον πολιτικό στόχο του κόμματος με την... κλιματική αλλαγή: «Στόχος είναι να γίνουμε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που θα είναι κλιματικά ουδέτερο». Και μπορεί να λέει σε κάθε ευκαιρία ότι θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «τα γραφεία του κόμματος θα μείνουν στην Κουμουνδούρου. Μου αρέσει η περιοχή, έχει πολυπολιτισμικότητα».

Σε ερώτηση γιατί επιδεικνύει την προσωπική του περιουσία ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Δεν διέρρευσα εγώ το συμβόλαιο για το σπίτι μου. Δεν έδειξα εγώ στα πρωινάδικα την πρόσκληση γάμου. Είχε φανερωθεί η αγορά, αναγκάζομαι λοιπόν να αντιδρώ και να καίω το θέμα... Δεν με βοηθά αυτή η υπερπροβολή και δεν την προκαλώ. Δεν επιθυμώ την προσοχή του κόσμου με τόσο σαχλά θέματα. Η υπερπροβολή με έχει κουράσει».

Δείτε το απόσπασμα της σ/ξης, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης «αρνείται» τα σοσιαλιστικά ιδεώδη: