Η είδηση δεν προβλήθηκε στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας, τουλάχιστον από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Μία ισχυρή επαγγελματική ομάδα με χιλιάδες μέλη, αυτή των μηχανικών, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ, επιβραβεύοντας το άνοιγμα του Επιμελητηρίου στην κοινωνία, με ανάληψη δύσκολων έργων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, τις αναδασώσεις και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τη συνεπή γραμμή υπέρ των θέσεων του κλάδου.

Η παράταξη του Γ. Στασινού πήρε 40,9%, η παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ έλαβε 18,4%, ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί κινήθηκαν σε μονοψήφια επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι παρόμοια εικόνα για παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ έδωσαν και οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου ο συνδυασμός του νυν προέδρου Κωνσταντίνου Κόλλια επανεξελέγη πανηγυρικά, με αύξηση των ποσοστών του.

Οσοι έψαχναν πολιτική «τιμωρία» της κυβέρνησης για την οικονομία και για τα τεκμαρτά εισοδήματα, δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ αυτά τα αποτελέσματα; Σημαίνουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της «μεσαίας τάξης», δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι επαγγελματίες δεν ξεχνούν τι συνέβη με την κυβέρνηση Τσίπρα και τι είχε συμβεί στα ελεύθερα επαγγέλματα με το νόμο Κατρούγκαλου και τη φορολογική εξόντωση που είχε φέρει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο μας κόστισε περίπου 80 δισ. ευρώ.

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, σε 18 ημέρες θα ανοίξουν οι κάλπες, και σίγουρα οι εκλογές στα δύο επαγγελματικά επιμελητήρια δίνουν μια πολιτική και εκλογική πρόγευση για όσα συμβούν την Κυριακή στις 9 Ιουνίου. Οικονομολόγοι και μηχανικοί επιβεβαιώνουν ότι η κοινωνία θα στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση και ότι θα αποδοκιμάσει μαζικά τον τρόπο που ασκούν τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στις συγκεκριμένες εκλογές δεν υπήρξε κανένα κύμα κατά της κυβέρνηση και του πρωθυπουργού προσωπικά και επιβεβαιώθηκαν έμμεσα όλες οι δημοσκοπήσεις ως προς τη διαφορά που θα έχει το πρώτο κόμμα, που θα είναι η ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο εκλογικός στόχος της ΝΔ να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το 35% στις ευρωεκλογές δεν είναι απλά ρεαλιστικός, είναι απόλυτα εφικτός. Ο,τι και να υποστηρίζει η αντιπολίτευση και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η οικονομία αναπτύσσεται και η ανεργία μειώνεται κάθε μήνα και περισσότερο. Σίγουρα η Ελλάδα δεν έγινε Ελβετία, αλλά σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα του 2015, του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Αυτό φαίνεται ότι επιβραβεύεται από τους πολίτες, γι’ αυτό και, όπως όλα δείχνουν, τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι υψηλότερα από τις ευρωεκλογές του 2019, παρά την κόπωση του εκλογικού σώματος από την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία, καθώς οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ κινείται στο όριο του 34% με ανοδικές τάσεις και με μεγάλο περιθώριο περαιτέρω αύξησης δυνάμεων, καθώς το 50% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προέρχεται από το κυβερνών κόμμα.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία για τις ευρωεκλογές δύο πράγματα φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η αίσθηση της σταθερότητας που υπάρχει στη μεσαία τάξη και τους ψηφοφόρους του Κέντρου λόγω της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να εισπράξει την όποια φθορά της ΝΔ… Καλημέρα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας…