Ανεξάρτητα από τον βαθμό διαφωνίας των Κασσελάκηδων, εν προκειμένω του υποψηφίου ευρωβουλευτή Βασίλη και του προέδρου Στέφανου, στο κατά πόσο είναι «ευπρόσδεκτοι» ή μη οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών, ο πρότερος βίος του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά δεν φαίνεται ότι απέχει του γενικότερου πνεύματος που κυριαρχεί σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Αλλωστε οφείλουμε μια ευγενική υπενθύμιση σε όσους ξέχασαν ότι σε αντιστοίχου πνεύματος δήλωση με τον εξάδελφο Κασσελάκη είχε προβεί υπό την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής ο Νίκος Βούτσης. Και αφού τότε οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν άχρωμες και άοσμες, γιατί άραγε σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν που ο εξάδελφος με το ίδιο σκεπτικό εξέφρασε την... προσωπική άποψη ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι «ευπρόσδεκτες»; Πολύ απλά, γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να μην αφήσει λεκέδες στο αφήγημα του «προοδευτικού», θέλει να ξεχάσουμε: Κατ’ αρχάς ότι το κόμμα του οποίου ηγείται αποφυλάκισε τους χρυσαυγίτες βουλευτές, ενώ συγκυβερνούσε με τους δεξιούς λαϊκιστές Ανεξάρτητους Ελληνες.

Επί τη ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στην οικογένεια Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Νίκο Δένδια έβαλε τους χρυσαυγίτες στη φυσική τους θέση. Κατά τα λοιπά, καλές θάλασσες...