Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ή παρερμηνείας των δηλώσεων του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τον Κυριάκο Βελόπουλο για την προτροπή του στους βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα για να μη συμβούν έκτροπα. 

Λίγο πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δήλεσι, ο αρχιεπίσκοπος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και είπε ότι αυτές είναι «άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον μα σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους. Υπάρχει ο λόγος του Θεού. Η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές που είναι ο λόγος του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πως μπορούμε να πάμε μπροστά». 

Ο αρχιεπίσκοπος είπε, αναφερόμενος στις δηλώσεις Βελόπουλου ότι «και εκείνος μπορεί να έχει της απόψεις του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με προσωπικά συμφέροντα. Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία».