«Εδώ είναι η ιστορική κοιτίδα του κόμματός μας. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προέρχεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εδώ ιστορικά μπορούσαμε να έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους αυτής της Περιφέρειας και θέλω να την αποκαταστήσουμε αυτή την καλή επικοινωνία» δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ευρωεκλογές, Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήλωσε αισιόδοξος ότι με τη βοήθειά του ο παραπάνω στόχος θα επιτευχθεί.

«Είναι προφανές ότι από εδώ όφειλα να αρχίσω την προσπάθεια για τις ευρωεκλογές. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, πέραν του ότι είναι φίλος μου πολλά χρόνια είναι ένας Περιφερειάρχης του 70 % και. Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητη η βοήθειά του και ήρθα να του τη ζητήσω για να πετύχουμε εμείς η ΝΔ, το κόμμα που ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές εδώ στην Κεντρική Μακεδονία. Και βέβαια κατά τη συνάντησή μας πριν, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο» δήλωσε

Παράλληλα αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, λέγοντας «ξέρω πολύ καλά και τις δημοσκοπικές μας επιδόσεις και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε», ωστόσο υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει μια προσπάθεια ώστε να γίνει κατανοητό το διακύβευμα των εκλογών αυτών. «Το διακύβευμα είναι σαφές: αφορά κατ΄αρχήν την ελληνική πορεία στην Ευρώπη, μια πορεία η οποία έχει χαραχθεί και πρέπει να συνεχιστεί. Αφορά όμως και την ίδια την Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ευρωσκεπτικισμός, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι δυνάμεις αυτές οι οποίες μάχονται την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ελλάδα, γιατί θα πρέπει η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, το δρόμο των μεταρρυθμίσεων της σταθερότητας, αλλά είναι και κρίσιμες για την ΕΕ συνολικά. Γιατί ιδιαίτερα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη γειτονιά μας οφείλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους και κόμματα τα οποία θα μπορούν με επιχειρήματα και με γνώσεις να ανταποκριθούν στη δύσκολη πενταετία που έχουμε μπροστά μας στην ΕΕ». Διαβεβαίωσε μάλιστα τον κ. Δένδια για την συνεργασία μαζί του προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο υπουργός, άλλωστε, επισήμανε ότι ήδη έχει αποφασιστεί η παραμονή του αντιτορπιλικού Βέλος στη Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για κοινή προσέγγιση υπουργείου και Περιφέρειας στα θέματα των στρατοπέδων ώστε να βοηθηθεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή. Μίλησε ακόμη για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας επισημαίνοντας ότι αναμένονται πολλά μηχανήματα στις ένοπλες δυνάμεις και από το εθνικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς». «Νομίζω ότι το 2025, όταν έχουμε παραλάβει το υλικό το οποίο χρειαζόμαστε, οι ένοπλες δυνάμεις θα έχουν τρεις ειδικές μονάδες που θα μπορούν να συντρέξουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών για τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Και αυτό είναι απαραίτητο καθώς η κλιματική αλλαγή χειροτερεύει τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εξάλλου στη συνεργασία της Περιφέρειας και του υπουργείου μέσω της οποίας, όπως είπε, και με ευρωπαϊκούς πόρους αναβαθμίστηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και έγινε μια συνολική ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο. Για το Βέλος, επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη συνεννόηση προκειμένου να βρεθεί ο τόπος ώστε να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, να είναι επισκέψιμο και ασφαλές.