«Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale, για την προστασία του Παρισιού, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα μας θα συναινέσει», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Αλίμονο αν εμείς, η χώρα που έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με την γαλλική δημοκρατία δεν βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπούν ό,τι το ελληνικό στον κόσμο αυτό» είπε ο κ. Δένδιας σχετικά με τη παροχή του κινητού αντιαεροπορικού συστήματος παντός καιρού. Ο ίδιος τόνισε, άλλωστε, ότι η Ελλάδα έχει επαρκή συστήματα. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της μεταφοράς οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, ο υπουργός είπε: «τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ενημερώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300, η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας». 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα κομβικό υπουργείο, στο οποίο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτικών αρχηγών για οποιοδήποτε θέμα εθνικής άμυνας. «Είμαι πάντα στη διάθεση ενημέρωσης της Βουλής, των κομμάτων για οτιδήποτε ειδικότερο χρειάζεται» πρόσθεσε.