Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το νομοσχέδιο έχει τέσσερα βασικά σκέλη: 

- Τη σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, 

- τον εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, 

- τη σύσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Σώματος Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας. και 

- τις επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και την παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, τα νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά. 

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμου» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.  

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024, στις 10 π.μ.