Ο Τσίπρας κι ο Πολάκης το έβαλαν στα πόδια!

498

Ούτε τα προσχήματα δεν μπόρεσαν να κρατήσουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας προσωπικά, κατά την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη. Απογυμνώθηκαν πλήρως. Ετράπησαν σε άτακτη φυγή, μετά το πολιτικό παραλήρημα του «αψύ» φίλου του πρωθυπουργού.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤέλος στο "άσυλο" του ΣΥΡΙΖΑ`Του ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Υπό τον φόβο, κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την άρση της ασυλίας του «μάγκα», που έχει ισοπεδώσει το Σύνταγμα και την λογική, το έβαλαν στα πόδια. Τι κι αν χθες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, ότι ο Α. Τσίπρας θα πήγαινε στην συζήτηση και θα «έδινε μάχη» για τον φίλο του….
Τελικά ο «κρυπτόμενος ηγέτης» απέφυγε να πει έστω μια λέξη υπεράσπισης για το καμάρι της κυβέρνησης του. Κι αφέθηκε μόνος ο κ. Τζανακόπουλος με κάτι «νομικούλια», να επιχειρεί-ματαίως-να δικαιολογήσει τη νέα μεγάλη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάθαμε έτσι, ότι ουσιαστικά η θέση του ηθικού ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η κατάργηση του «κατάπτυστου» νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά η…τρόποποίηση του! Κωλοτούμπα χωρίς αιδώ και ίχνος αισχύνης. Κι έτσι προέκυψε η άτακτη αποχώρηση του «άτακτου στρατού», η οποία ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτο τον εγκαλούμενο τέως υπουργό.

Επι της ουσίας τώρα: 1. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Βουλή την υπόθεση-σκευωρία της Novartis με το άρθρο 62 και όχι με το 86; Τότε δεν ίσχυαν τα όσα αστεία υποστηρίζει τώρα; Προφανώς όχι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει, ότι δεν μπορεί να είναι καμία λέξη του Συντάγματος. Αλλά και αντιλαμβανόμενος το κράτος ως λάφυρο, είχε πάντα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Άλλα για τους αντιπάλους του κι άλλα για την πάρτη του.
2. Ο πολιτικός εκφυλισμός που οδήγησε στην αναζήτησή προστασίας στο υπό αναθεώρηση και κατάργηση άρθρο 86 του Συντάγματος, δεν δείχνει μόνο θεσμική ασέβεια. Δείχνει και ανεξέλεγκτο φόβο. Όπως ζήτησαν φυσικό δικαστή για τους συκοφαντημένος της Novartis, έτσι έπρεπε να κάνουν και για το δικό τους «πρωτοπαλίκαρο». Αλλά ο φόβος-ή μήπως η βεβαιότητα;-για την απόδειξη του αξιόποινου των πράξεων του Π. Πολάκη, τους ανάγκασε, στο «όπου φύγει, φύγει». Χωρίς καν να κοιτάζουν πίσω, να δουν την κοινωνική κατακραυγή που ξεσηκώνεται.
3. Είναι προφανές, οτι το «κόλπο» που επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπιασε: Ο Ν. Βούτσης κρατούσε σκοπίμως τις δυο δικογραφίες στο συρτάρι με στόχο να παρέλθει το 3μηνο και να μην μπορεί να κινηθεί η διαδικασία κατά του Π. Πολάκη. Για δυο αδικήματα τα οποία καταφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα καθήκοντα ενός υπουργού. Ούτε οι υποκλοπές, ούτε η συκοφαντία είναι μεταξύ των υπουργικών καθηκόντων. Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, προσπάθησε να «πνίξει» τις δυο δικογραφίες. Αλλά την πρόλαβαν οι αναπόφευκτες εξελίξεις, που προκάλεσε η εκλογική συντριβή στις ευρωεκλογές. Αν οι εκλογές γίνονταν τον Οκτώβριο, είναι παρά πολύ πιθανό, οι 2 δικογραφίες σε βάρος του Π. Πολάκη, θα τις είχε φάει το μαύρο σκοτάδι του αριστερου «ηθικού πλεονεκτήματος».
Οι τραπέντες σήμερα σε άτακτη φυγή, με πρώτους τους Α. Τσίπρα και Π.Πολάκη, υπέστησαν καίριο πολιτικό και ηθικό πλήγμα. Φάνηκε ξεκάθαρα η πολιτική γύμνια τους, η ηθική απαξίωση τους και η δειλία τους να αντιμετωπίσουν, όπως ο κάθε πολίτης την Δικαιοσύνη και τον φυσικό δικαστή. Η προσπάθεια «θυματοποίησης» και «ηρωοποίησης» του «κρητίκαρου», δεν πείθουν πια κανέναν. Τα «ηρωικά και πένθιμα» που είπε ο Π. Πολάκης, κατόπιν τούτων, μόνο στην σφαίρα του παραλόγου και της ανεπανόρθωτης πολιτικής έκθεσης μπορούν να ενταχθούν. Μακριά, πολύ μακρυά, πάρα πολύ μακριά από το ραντάρ της λογικής και της γενναιότητας.
Η Βουλή αποφάσισε να τον παραπέμψει στον φυσικό δικαστή. Και εκεί να κριθεί το δίκιο του ή η ενοχή του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr