Ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές για να συνεχίσει το έργο της ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας Max FM.

Ξεκινώντας από το οικονομικό πεδίο, ο υπουργός έκανε δύο παράλληλες διαπιστώσεις: «Πρώτον, η οικονομία πηγαίνει καλύτερα - και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς και δεύτερον υπάρχει σημαντική ακρίβεια, σημαντικές ανατιμήσεις που πιέζουν το εισόδημα των νοικοκυριών». Όπως είπε η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ υπάρχει σειρά θετικών εξελίξεων και δεικτών που αφορούν την ελληνική οικονομία, με πιο πρόσφατη είδηση ότι ο τρέχων μήνας είναι ο μήνας που έχουν δημιουργηθεί οι περισσότερες θέσεις εργασίας την τελευταία 25ετία. 

Εν όψει ευρωεκλογών, ο υπουργός Επικρατείας έθεσε τρία ζητήματα για τα οποία έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα. Από τη μια πλευρά , το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και από την άλλη, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές και Πράσινοι. Το πρώτο θέμα είναι η ευρωπαϊκή άμυνα, όπου το αντίπαλο μπλοκ, όπως είπε, δεν θέλει τη ενίσχυσή της. Το δεύτερο είναι ο αγροτικός κόσμος και η ΚΑΠ. Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι το ΕΛΚ  διεκδικεί να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών μας, αλλά την ίδια ώρα η συμμαχία Σοσιαλιστών, Κομμουνιστών και Πρασίνων προτάσσει την άμεση προστασία του περιβάλλοντος, εις βάρος των αγροτών. Τρίτο θέμα είναι το Σύμφωνο για τη μετανάστευση, όπου επίσης διαπιστώνονται διιστάμενες απόψεις στα δύο στρατόπεδα. Τούτων δοθέντων, και στο σημείο αυτό, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε να δοθεί ψήφος στη Νέα Δημοκρατία γιατί «υπερασπίζεται μια πολύ συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ατζέντα».

Οι εξελίξεις στην Ακροδεξιά ήταν το επόμενο θέμα συζήτησης, με τον υπουργό να επαναλαμβάνει ότι χάρη στη διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για το κόμμα των Σπαρτιατών ασκήθηκε η δίωξη για εξαπάτηση εκλογέων, επίσης δεν κατέστη δυνατή η κάθοδος στις ευρωεκλογές του συγκεκριμένου κόμματος. Στο ερώτημα των ημερών, αν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ...ευπρόσδεκτες τις ψήφους του εν λόγω κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Αυτοί που ψήφισαν "Σπαρτιάτες" θεωρούν τη ΝΔ υπόλογη και υπεύθυνη γιατί έχει αποκλεισθεί το κόμμα που επέλεξαν. Θα ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από ΝΔ. Τέτοιο θέμα για μας δεν τίθεται». 

Στον αντίποδα, διερωτήθηκε: «Ποιοι κλείνουν συστηματικά το μάτι στην αντισυστημική ψήφο; Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Στάση που εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες, στάση που εξηγεί γιατί ο Στίγκας, ο αρχηγός των Σπαρτιατών λέει ότι κράτησε αξιοπρεπή στάση ο ΣΥΡΙΖΑ».