Δεν υπάρχει κανένα μέτωπο και καμία ρηγμάτωση στης σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα των σχέσεων της κυβέρνησης με την Εκκλησία, στον απόηχο της επίθεσης μιας γυναίκας στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρησε εκκλησία της Καβάλας, ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι «υπάρχει η Εκκλησία, η οποία εκφράζεται θεσμικά από την Ιερά Σύνοδο και αυτή εκπροσωπείται από τον αρχιεπίσκοπο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάμπολλοι ιερείς, οι οποίοι ασκούν τα ποιμαντικά καθήκοντά τους αλλά αυτοί είναι χιλιάδες άνθρωποι. Στους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίες να φέρονται με ακραίο τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων και η θεσμική έκφραση της Εκκλησίας όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά και καταδικάζει, ο αρχιεπίσκοπος, τέτοιου είδους συμπεριφορές». 

Για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «εννοείται ότι η Εκκλησία είχε τη θέση της και τη διατύπωσε στο συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη μεριά κανένα μέτωπο, καμία ρηγμάτωση δεν υπάρχει. Αντιθέτως, η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας παραμένουν αυτές που πρέπει να είναι. Καθένας κάνει τη δουλειά του από τον θεσμικό ρόλο του, η Εκκλησία είναι θείον καθίδρυμα, ασχολείται με τα πνευματικά ζητήματα, με τα ζητήματα της πίστεώς μας. Διατυπώνει και τις απόψεις της για ζητήματα που θεωρεί ότι άπτονται αυτών».