Ένα ακόμη επεισόδιο... χριστιανικής αγάπης εκτυλίχθηκε μέσα σε εκκλησία από υποψήφια της Νίκης, του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού. Η εν λόγω πιστή χριστιανή επιτέθηκε στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει το proininews, όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής μέσα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όταν γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε.

Η βουλευτής αντέδρασε πολύ ψύχραιμα, ενώ οι παρόντες αποδοκίμασαν τη δράστιδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της κυρίας Δεληκάρη. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και τελικά χαστούκισε τη βουλευτή. Η δράστις μάλιστα ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην υπόθεση. 

Δυστυχώς κάποιοι όχι μόνο νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της χριστιανικής αγάπης, την οποία και εκμεταλλεύονται πολιτικά αλλά την εκφράζουν με μίσος, ύβρεις και πράξεις βίας. Φυσικά η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της το διχασμό που θέλουν να επαναφέρουν κάποιοι ακραίοι για μικροπολιτικούς σκοπούς. Αυτό το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της βίας και του μίσους που ενώνει τα δύο πολιτικά άκρα, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά. Και είναι μια ακόμη απόδειξη γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε τους διάφορους ακραίους να ρυθμίζουν την πολιτική ζωή της χώρας. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τονίζει ότι «συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο - στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία - δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».