Ακούγοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να «πουλάει» τον εαυτό του, αναφέροντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα έναντι των άλλων υποψηφίων, κυρίως όμως έναντι του πρωθυπουργού, καταλάβαμε ότι ο πέμπτος υποψήφιος επιχειρεί να «ναυλώσει» το κόμμα για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα με «εκναυλωτή» τον Παύλο Πολάκη. Το μόνο που δεν είπε στο τετράλεπτο βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είναι πως ένα θύμα, όπως υποστηρίζει ότι υπήρξε η οικογένειά του του παραδικαστικού κυκλώματος, εμπνεύστηκε από τον Πολάκη για να το πολεμήσει! Θα μπορούσε κάλλιστα να απευθυνθεί στον Παπαγγελόπουλο για περισσότερες πληροφορίες.

Αλλά εκτός από αυτό το βίντεο-μελό, μέσα από το οποίο εξιστορεί μέχρι και προσωπικές στιγμές του, έχει σημασία το γεγονός ότι οι προτάσεις του δεν συνάδουν με το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Και πέραν αυτού, διότι μπορεί να πει κανείς ότι κατεβαίνει ως ανατροπέας για να τα αλλάξει όλα, έχει και κάτι άλλο σημασία: ότι οι προτάσεις του δεν είναι επεξεργασμένες μια και βασίζονται σε απόψεις διαδικτυακών σχολιαστών. Δηλαδή, του είδους: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα καταργούσα τη στρατιωτική θητεία, ή θα έβαζα προπέλες στα λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόμους που θα είχα μετατρέψει σε Βενετία».

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητά του δεν συνιστά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί δεν δικαιούται ως εφοπλιστής στα φουγάρα των πλοίων του να απεικονίζεται σουρεαλιστικά το σφυροδρέπανο, αλλά γιατί εμφανίστηκε ως πουλέν του Παύλου Πολάκη που πήρε το κουβαδάκι του για να παίξει σε άλλη παραλία.