Μια διαφορετική ανάγνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι ο εφοπλιστής αριστερός –κατά το «ο μοναχός με τη Ferrari»– μπορεί να ανακατεύει την τράπουλα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά δεν είναι εύκολο να ανατρέψει την παλαιοκομμουνιστική αντίληψη της συντριπτικής πλειονότητας των στελεχών του. Όσο κι αν φαίνεται ότι ένας νέος και ωραίος αριστερός με δεξιά τσέπη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ριζοσπαστική Αριστερά, είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι οι θαυμαστές του Κουφοντίνα και του Μαδούρο θα συνάψουν σχέσεις με τον τρίτο δρόμο για τον καπιταλισμό.

Συνεπώς κουβέντα να γίνεται και σκόνη να σηκώνεται: ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά εκείνο που αλλάζει η υποψηφιότητά του είναι ότι ο Τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν ότι υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτος από τη στιγμή που αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας και παρακολουθεί εκ του
μακρόθεν την ιλαροτραγωδία της πρώτης και τελευταίας φοράς Αριστερά. Άρα ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε η Αχτσιόγλου, ούτε ο Παππάς πρέπει να ανησυχούν για τον εξ Αμερικής μουσαφίρη. Αυτός που λογικά πρέπει να ανησυχεί είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ «του».

Και πρέπει να ανησυχεί γιατί βλέποντας κανείς από πού ήρθε και πού θέλει να πάει ο Στέφανος Κασσελάκης, όλοι οι δρόμοι τον οδηγούν σ’ ένα κόμμα που θα ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Για να το κάνουμε πιο αντιληπτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει απολύτως τίποτα απ’ όλα όσα χρειάζονται –και τα οποία διαθέτει ο Κασσελάκης– ώστε να ξαναχτιστεί ένα κεντροαριστερό κόμμα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Προφανώς, για όσους δεν το έπιασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει πρόεδρο από τον κομματικό σωλήνα και ο Κασσελάκης θα έχει φτιάξει τον μηχανισμό προκειμένου να αποτελέσει τη βάση ενός νέου κόμματος μεταξύ δύο ξεπεσμένων κομμάτων: του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο διά ταύτα: Ο Στέφανος Κασσελάκης ως μετεξέλιξη του Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον επικοινωνιακά και φυσιογνωμικά, δεν ήρθε για να φύγει αλλά για να μείνει. Και φυσικά πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστεύει ότι μετακόμισε από το Μαϊάμι για την Κουμουνδούρου ή τη Χαριλάου Τρικούπη. Ήρθε για να φτιάξει το δικό του «σπίτι» μια και χρήμα διαθέτει και όρεξη φαίνεται να έχει. Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ «του», θα πρέπει να αρχίσει ήδη να σκέφτεται πώς θα αντιμετωπίσει στρατηγικά τον επερχόμενο κίνδυνο. Και μη γελάτε γιατί τα πράγματα αλλάζουν, όπως έχει αλλάξει και η κοινωνία. Περιμένετε γιατί θα πέσει γέλιο, πολύ γέλιο…

Easy Writer