Νέα ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, με τον Νίκο Φίλη να στρέφεται ευθέως κατά του επίδοξου αρχηγού του κόμματος, κάνοντας λόγο για πολιτικούς του instagram.

«Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα "φυτεύονται" από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. «Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘"φυτεύονται"’ από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», επανέλαβε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν εννοεί ότι τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες». «Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».