Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών δεν είναι Ευαγγέλιο, αλλά αποτελούν μια αρκετά αξιόπιστη ένδειξη για τις πιθανότητες που έχει κάποιος να κερδίσει μια αναμέτρηση, είτε μιλάμε για τον αθλητισμό είτε για την πολιτική. Με την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στο προσκήνιο και την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δει τις δικές του πιθανότητες για νίκη να μειώνονται, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες στοιχήματος. 

Έτσι, ο μέχρι πριν από λίγες μέρες θεωρούμενος ως πιο βασικός αντίπαλος της Έφης Αχτσιόγλου αποφάσισε να ρίξει την πρώτη βολή στον νεοφερμένο αντίπαλο, και μάλιστα από την Κρήτη και την ίδια μέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε σε εκδήλωση για την υγεία που έγινε στο Ρέθυμνο και αποφάσισε να βγει λίγο εκτός θέματος για να ρίξει μερικά καρφιά προς την πλευρά των Χανίων όπου βρισκόταν ο Στέφανος Κασσελάκης. Με αρκετή διακριτικότητα, είναι η αλήθεια, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να απευθυνθεί προς όλους, αλλά με συγκεκριμένη ταυτότητα. Να είναι ξεκάθαρο σε ποιους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ποιος είναι όταν απευθύνεται. Γιατί μία από τις σημαντικές αιτίες της ήττας ήταν ότι στις εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θολή ταυτότητα. Χωρίς σχέδιο δεν μπορούμε να πάμε μπροστά». 

Με λίγα λόγια υπερασπίστηκε τη δική του αριστερή ταυτότητα για την οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αντιδιαστολή με τη «θολούρα» και την εντελώς αμερικανόφερτη και ξένη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εικόνα που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρώντας άνοιγμα σε ένα ακροατήριο που δεν είναι αυστηρά αριστερό. «Προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν αλλά πρέπει να υπάρχει στόχευση για το που πας. Χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού και χρειάζονται ομάδες εργασίας. Με νέα παιδιά που έχουν και τεχνική κατάρτιση και πολιτική συγκρότηση. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κόμμα που μιλάει πολιτικά και ιδεολογικά και δεν λειτουργεί μόνο διαχειριστικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί ο κόσμος να γίνει κοινωνός των ιδεών του» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.