Με μία ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετέχει στην κούρσα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, πως απέκτησε αστυνομική φρουρά, λόγω έντονου ομοφοβικού μίσους που έχει δεχθεί, «καθώς και απειλές για τη ζωή του».

Το παραπάνω γεγονός έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα και ο κ. Κασσελάκης, με την ανάρτησή του, ήρθε να το επιβεβαιώσει, αλλά και να το διευκρινίσει. Να σημειωθεί, βέβαια σε αυτό το σημείο, ότι μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του έκανε λόγο και για «διαπλεκόμενα ΜΜΕ», θυμίζοντας με αυτή τη φράση και ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο από το κόμμα του που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς. 

Αρχικά εξήγησε, ενώ δημοσίευσε και σχετικό έγγραφο στην ανάρτησή του, ότι η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούται «αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο». 

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων».

Στο τέλος, ανακοίνωσε πως παραιτείται «της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία» να του διατεθεί, ενώ προβαίνει και πάλι σε επίθεση κατά των ΜΜΕ, λέγοντας: «Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».

«Η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί»

Λίγο αργότερα, σε ανακοίνωση σχετικά με τα συγκεκριμένα γεγονότα προχώρησε και η Ελληνική Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι «ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του». 

Αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».