σύννεφα (τα) 1. άνετος χώρος, κατάλληλος για χαλάρωση και ανάπαυση «ο Γιώργος αυτήν τη στιγμή έχει αράξει στα σύννεφα και αποκλείεται να κατέβει να σου μιλήσει» 2. φρούδες ελπίδες, ψευδαισθήσεις «αναρωτιέμαι πόσοι συμπολίτες να είναι στα σύννεφα με την υποψηφιότητα του συντρόφου Κασσελάκη» 3. βατήρας από τον οποίο γίνονται άλματα στο κενό «άκουσα τον Στέφανο να μιλάει και έπεσα από τα σύννεφα»  

Το μόνο στο οποίο κάπως διαφέρει ο σύντροφος Κασσελάκης από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμφάνιση, αφού το ήθος το περιγράφει καλά η παραδοχή του πόσο ταιριάζει με τον σύντροφο Πολάκη. Για άλλη μια πτώση από τα σύννεφα ας ετοιμάζονται όσοι τους φαίνεται λογική η μετακίνηση από το «δεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα» στο «θέλω να γίνω αρχηγός», παρατώντας μια επιτυχημένη (σύμφωνα με τον ίδιο) επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ή σε όσους φαίνεται πειστικό ότι από «οικονομικά κατεστραμμένη οικογένεια» παίρνει υποτροφία για ένα πολύ ακριβό αμερικάνικο λύκειο, μετά για ένα πολύ ακριβό ιδιωτικό πανεπιστήμιο (στο οποίο κατά σύμπτωση εργάζεται μια οδοντίατρος ονόματι –όπως η μητέρα του– Ευγενία Κασσελάκη), προσλαμβάνεται στην Goldman Sacks από την οποία φεύγει μόλις ανακαλύπτει «την αλαζονεία του χρήματος», για να ανοίξει μια ναυτιλιακή εταιρεία (που όπως όλοι ξέρουμε δεν έχει σχέση με χρήμα) παίρνοντας δάνειο με προσωπική εγγύηση (υποθέτω με την περιουσία που δεν έχει). Και τα παρατάει όλα για να γίνει αρχηγός. Κάτι δεν μου κολλάει σε αυτήν τη σύγχρονη Οδύσσεια ενός Ξενιτεμένου.   

Επιλογές 

Προφανώς αυτή η διασταύρωση ΓΑΠ, Νίκου Ξανθόπουλου και Βαρουφάκη δεν είναι απαραίτητα χειρότερη από έναν καταδικασμένο που είναι έξω με αναστολή, μια που ομολογεί ότι η κανονικότητα δεν συμφέρει την Αριστερά, έναν παλαιοπασόκο και έναν ο οποίος, παρότι δεκαετίες στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να μάθει καλά ελληνικά. Αλλά τίποτα δεν δείχνει ότι είναι και καλύτερη.  

Θα έπρεπε να έχει διαβάσει Ιστορία 

Η υποψηφιότητα του συντρόφου Κασσελάκη είναι όμως μια υποψηφιότητα απολύτως αντικομμουνιστική. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την επιθυμία του «αυτοδημιούργητου» ο προεκλογικός του αγώνας να ξεκινήσει από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά. Εκτός βέβαια αν από την άλλη είναι μια υποψηφιότητα απλώς ανιστόρητη. 

Δύο τινά... 

Διάβασα ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα αντικατασταθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (από όπου παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής) και σκέφτομαι ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε το πόστο του ήταν κενό αντικειμένου είτε βρέθηκε ο πρώτος αναντικατάστατος στην ιστορία της ανθρωπότητας.