βροχή (η) 1. ακραίο καιρικό φαινόμενο «φυσικά και φοβάμαι τους σεισμούς, αλλά τίποτα δεν με φοβίζει όσο οι βροχές» 2. απειλή «θέλω να ξέρεις ότι δεν θα επιτρέψω τέτοιου είδους βροχές στον χώρο εργασίας» 3. δυσοίωνη προφητεία «παρότι δήλωνε σκεπτικιστής, η βροχή που άκουσε από το μέντιουμ τον τάραξε στ’ αλήθεια»

Θυμάμαι ακόμα την εποχή που η πρόγνωση για βροχή δεν ισοδυναμούσε με σειρήνα συναγερμού. Κι επειδή τη θυμάμαι, πρέπει να πω ότι δεν είμαι σίγουρος τι άλλαξε περισσότερο: η βροχή ή η –πουσαρισμένη από τα ΜΜΕ (για τα οποία κάθε καταστροφή αλλά και η προσμονή της είναι θείο δώρο)– ανησυχία για τη βροχή; Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάτι που μένει σταθερό και απαράλλαχτο όσα χρόνια κι αν περάσουν: η απροθυμία πολιτών και πολιτείας να ζήσουν και να δράσουν με τρόπο που να κάνει την προαναγγελία μιας νεροποντής να ακούγεται λιγότερο τρομακτική.

Η επιμονή στην αυθαιρεσία, το μπάζωμα των ρεμάτων, τα παιχνίδια με τη φωτιά, τα δημοτικά και περιφερειακά αντιπλημμυρικά έργα που δεν τελειώνουν ποτέ, τα βρόμικα φρεάτια που συνήθως καθαρίζονται μετά την πρώτη πλημμύρα, όλα αυτά σταθερά διασφαλίζουν ότι, ασχέτως της σφοδρότητάς της, η βροχή στην Ελλάδα θα είναι πάντα ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Κάπως αργά

Με χαρά άκουσα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έβαλαν σε εφαρμογή την «Επιχείρηση Κάβος» και βεβαίωσαν δεκάδες πρόστιμα στα κέντρα διασκέδασης στην Κέρκυρα. Δυστυχώς η χαρά μου μετριάστηκε όταν συνειδητοποίησα στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν να αφήσουν ανενόχλητα τα εν λόγω μαγαζιά όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν τους πήγαινε η καρδιά

Μεταξύ άλλων, στην «Επιχείρηση Κάβος» διαπιστώθηκε ότι σε κάποια μπαρ τα σφηνάκια ήταν ανακυκλωμένα ποτά που είχαν αφήσει μισοτελειωμένα προηγούμενοι πελάτες. Πράγμα που αποδεικνύει ότι τα ποτά που σερβίρουν τα εν λόγω καταστήματα όχι μόνο δεν είναι μπόμπες, αλλά είναι και τόσο καλά που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκουν το κουράγιο να τα πετάξουν.

Μόνο γέλιο

Άκουσα κι εγώ τον σύντροφο Πάνο Καμμένο να τραγουδάει «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και οφείλω να πω ότι χάρηκα που διαπίστωσα ότι η απομάκρυνσή του από την πολιτική δεν τον έχει πτοήσει καθόλου και διατηρεί πάντα την ίδια διάθεση για προσφορά γέλιου σε όλους τους Έλληνες.