«Τι σας έπιασε με τον Κασσελάκη; Μάλλον σας χαλάει τη σούπα και γι’ αυτό ασχολείστε τόσο μαζί του» καταγγέλλουν οι φαν του βαρουφάκειου Στέφανου, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Ας πούμε εγώ ζω περιγράφοντας την κωμωδία (το λέω ευγενικά) στην πολιτική και πρόσωπα σαν τον Κασσελάκη είναι ακριβώς το αντικείμενο μου.  

Στην πραγματικότητα ο σύντροφος Αυτοδημιούργητος μάλλον μου φτιάχνει τη σούπα παρά μου τη χαλάει. Και για να γίνω πιο κατανοητός παραθέτω τον εξής (φανταστικό και ταυτοχρόνως απολύτως αληθινό) διάλογο: 
– Κύριε Κασσελάκη, ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο το παραδικαστικό κατέστρεψε την οικογένειά σας;  
– Δεν τον ξέρετε, είναι από χωριό.

Είναι ακριβό αλλά ακόμα το αγοράζουν  

σουβλάκι (το) 1. στοιχείο της μέτρησης της ακρίβειας στις τιμές «σύμφωνα με προβλέψεις των ειδικών, η ακρίβεια στη χώρα το επόμενο διάστημα θα ξεπεράσει το 1/3 του σουβλακιού το λεπτό» 2. είδος πρώτης ανάγκης «η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει την ακρίβεια στο ρεύμα, το νερό και το σουβλάκι» 3. ασήμαντη αφορμή για γκρίνια «είναι ανυπόφορος ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει ένα διαφορετικό σουβλάκι κάθε μέρα» 

 Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα του πιο βασανισμένου λαού στον κόσμο. Πράγμα που σημαίνει ότι μόλις πας να πάρεις ανάσα από τις πυρκαγιές (εκτός αν κατοικείς στον Εβρο που δεν παίρνεις ανάσα ποτέ) έρχεται κι άλλο χτύπημα: η τιμή του σουβλακιού εκτοξεύεται και αυτό συμβαίνει ειδικά στους «δημοφιλείς προορισμούς» (που είναι η συνθηματική φράση για τα μέρη που πας για να πληρώσεις έναν σκασμό λεφτά και να ζήσεις μερικές μέρες στριμωγμένος σαν σαρδέλα στην κονσέρβα). Στη Μύκονο μάλιστα φτάνει τα 9,5 ευρώ και πολύ φοβάμαι ότι στο Μονακό η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη. Στο κάτω-κάτω το σουβλάκι, όπως και όλα τα είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης, έχουν πάντα την τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι αγοραστές τους. Υπ’ αυτήν την έννοια στα είδη αυτά ακριβό είναι μόνο ό,τι δεν βρίσκει αγοραστές εξαιτίας της τιμής του. Τα υπόλοιπα έχουν ακριβώς την τιμή που πρέπει.  

Βαρετό 

«Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη. Είναι τόσο απλό», είπε με σιγουριά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, χωρίς δυστυχώς να διευκρινίσει γιατί αυτό το τόσο απλό δεν επετεύχθη τα τελευταία χρόνια. Υποψιάζομαι ότι ο λόγος είναι ότι τα απλά γίνονται εύκολα και αναπόφευκτα δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κανέναν.