Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το φαινόμενο «Στέφανος Κασσελάκης».

«Αυτό που με απασχολεί είναι οι χιλιάδες άνθρωποι που, αντίθετα με εμάς στο ΜέΡΑ25 που πάψαμε να πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να πιστεύουν. Δεν τους αξίζει αυτό που βλέπουν τώρα, που είναι το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολιτίκ κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσελάκης ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη», σημειώσε μιλώντας στο Mega, «αυτό που έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια τώρα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, αυτή η κυβερνησιμότητα, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μείνουμε και να πάρουμε την εξουσία. Έρχεται τώρα ο κ. Κασσελάκης, με αποτέλεσμα απλά να βάλει την ταφόπλακα σε μια διαδικασία που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας εδώ και πολλά χρόνια».

«Από τη μία μεριά υπάρχει αυτή η άνοδος της ασημαντότητας, από την άλλη μεριά υπάρχει η κα Αχτσιόγλου, η οποία θερμώς μιλάει για τη σημασία της πολιτικής, αλλά θα τη ρωτήσω ''τόσα χρόνια, κα Αχτσιόγλου, γιατί δαιμονοποιούσατε τις ριζοσπαστικές πολιτικές που τώρα ελπίζετε να επαναφέρετε;''», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Κασσελάκης απλά έρχεται και το απογειώνει αυτό το αφήγημα της κυβερνησιμότητας, ότι εκείνος είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο κ. Κασσελάκης θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ. Ο ίδιος είπε ότι έχει μεγάλη εκτίμηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολιτικά και προσωπικά».

Για τη σύγκρισή του με τον Κασσελάκη σημείωσε μάλιστα πως «από όλες τις ύβρεις που έχω δεχτεί, αυτή η συγκεκριμένη σύγκριση νομίζω ότι κερδίζει το βραβείο».

«Ο Τσίπρας όταν τον γνώρισα ήξερε πολύ λίγα πράγματα»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον γνώρισα, ήξερε πολύ λίγα πράγματα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο είχε κατακτήσει τη γνώση που χρειαζόταν. Ο κ. Κασσελάκης κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί και αυτός ένας έξυπνος άνθρωπος ο οποίος μαθαίνει γρήγορα. Έχει στόχο να δώσει γροθιά στο μαχαίρι;» αναρωτήθηκε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ, τονίζοντας πως η ελπίδα του είναι η ελληνική κοινωνία «να έχει την ωριμότητα να ψηφίσει κάποιον που έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του.

Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτό. Στην ελληνική δημοκρατική παράταξη δεν έπρεπε να έχει θέση ούτε η ομοφοβία, εναντίον του κ. Κασσελάκη, ούτε ο μισογυνισμός εναντίον της κυρίας Αχτσιόγλου».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα έμπαινε σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη: «Βεβαίως θα έμπαινα σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό έλειπε, να κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου».