Είναι να απορεί κανείς με το πόσο… απορούν όσοι νομίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύει η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων της Αριστεράς για το Κυπριακό.

Άλλωστε, υπάρχει δείγμα γραφής πώς εννοούν το εθνικό συμφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τουλάχιστον εκείνος δεν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι στα αγγλικά το «κρατίδιο» έχει διαφορετική έννοια. Αλλά και διαφορετική έννοια να έχει –που δεν έχει– ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προκαλεί με την άγνοιά του αφού είναι υποψήφιος στην Ελλάδα και οφείλει να γνωρίζει τα στοιχειώδη και κυρίως την ιστορία της χώρας.

Όσο γι’ αυτό που είπε ότι «πατάει» στον πατριωτισμό του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα, κι εδώ τα μπερδεύει γιατί στα αγγλικά και στα ελληνικά στην περίπτωσή του η σωστή λέξη είναι «καταπατάει»: τουλάχιστον στην περίπτωση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα στην ασχετοσύνη του εξέφρασε ανοιχτά και δημόσια αυτό που δεν μπορούν να εκφράσουν οι «σχετικοί» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Κατεχόμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Τούρκους εισβολείς.

Για να το κάνουμε πιο κατανοητό: αυτά που είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς ούτε ο Ερντογάν θα μπορούσε να το πει καλύτερα κι ας ήταν «κουρασμένος» όπως ο κ. Κασσελάκης. Στο διά ταύτα: εν τη αγνοία του –και όχι εκ λάθους– απάντησε ατάκα και «επί τόπου» και μη νομίζετε ότι αυτή η ατάκα θα του κοστίσει εκλογικά.

Πολύ απλά, εάν ήταν υποψήφιος στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ θα είχε χάσει από χθες.

Εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν καν υποψήφιος σ’ ένα από τα δύο ιστορικά κόμματα της μεταπολίτευσης.

Το ότι είναι υποψήφιος στον ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνει και τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιους απευθύνεται.