«Είναι μια νέα εικόνα ο Κασσελάκης από μόνος του. Δεν ξέρω μέχρι πού θα τον πάει αυτή η εικόνα, μέχρι τώρα τον πάει τέλεια. Είναι φρέσκος, πολύ φρέσκος, βελτιώνει τον εαυτό του, καταλαβαίνεις ότι ακόμα και τα ελληνικά του προσπαθεί να τα βελτιώσει» δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και στον Δημήτρη Δανίκα ο Γιάννης Λούλης.

Σύμφωνα με τον γνωστό επικοινωνιολόγο, ο Κασσελάκης «μεγάλη γκάφα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα - μια μικρή λεπτομέρεια εδώ κι εκεί, δεν έχει σημασία (η συνέντευξη έγινε πριν από τη δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα). Και επειδή υπάρχει μια κόπωση του συστήματος γενικά, τον πάει το ρεύμα. Έχει πολύ καλή προσωπική παρουσία. Δεν τον ταυτίζουν με το κόμμα του. Είναι πολύ διαφορετικός, αυτό είναι και το πλεονέκτημά του. Ο Κασσελάκης έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα απ' ό,τι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης κρύβει την υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της παρακμής θα αλλάξει»

Κατά τον Γ. Λούλη, ο επιχειρηματίας Κασσελάκης «κρύβει μέσα του κάποια υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της παρακμής, που βιώνουμε αυτό το διάστημα, δεν θα είναι έτσι με τον Κασσελάκη. Εγώ το πιστεύω, ότι δεν θα είναι έτσι. Δεν ξέρω πώς θα είναι και πώς θα το πάει. Για μένα είναι γκανιάν. Δηλαδή δεν υπάρχει άλλος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να τον ανταγωνιστεί. Το έχει πάει τέλεια».