Από τότε που ανακοίνωσε απροσδόκητα την υποψηφιότητά του ο 35χρονος αουτσάιντερ πολιτεύεται με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο 35χρονος επιχειρηματίας, το πολιτικό αουτσάιντερ που ελπίζει να αναβιώσει την ελληνική αριστερά, ήρθε από το πουθενά για να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει σε δημοσίευμά του ο «Guardian».

Το άρθρο του κορυφαίου Μέσου αναφέρει ότι ο 35χρονος επιχειρηματίας «ήρθε από το πουθενά για να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα τον περιγράφει ως «πλούσιο, όμορφο, ανοιχτά ομοφυλόφιλο, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και εφοπλιστή».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι πριν από τέσσερις εβδομάδες λίγοι στην Αθήνα είχαν ακούσει για εκείνον, όμως έδειξε σε όλους ότι «ένας μήνας είναι πολύς καιρός στην πολιτική».

Σε άλλο σημείο, ο «Guardian» αναφέρει ότι «ο 35χρονος αουτσάιντερ πολιτεύεται με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν. Αυτό που μπορεί κάποτε να φαινόταν παράξενο, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που διεκδικεί την ηγεσία του ριζοσπαστικού κόμματος, φαίνεται ξαφνικά πολύ πραγματικό».

«Ο αριστερός συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς είπε ότι πολλά μέλη της κάποτε συμμαχίας μαρξιστών - λενινιστών, πρώην κομμουνιστών, οικολόγων και σοσιαλδημοκρατών φοβούνται το αποτέλεσμα» λέει ο «Guardian» και συνεχίζει: «Είναι λες και το Netflix μπήκε, ανέλαβε το κόμμα και τώρα το μετατρέπει σε σίριαλ», είπε ο Ψαρράς στον «Guardian». «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ποια είναι η πολιτική του ή αν έχει πρόγραμμα. Φυσικά, είναι σε σοκ».

«Μεταξύ των πολιτικών προτεραιοτήτων που πρότεινε ο επιχειρηματίας ήταν οι δραστικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους, οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις, η ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων. Αλλά η αποτυχία του να παράγει ένα λεπτομερές πρόγραμμα έχει επικριθεί ως ενδεικτική μιας προσέγγισης τόσο αδιαφανούς όσο και γενικής», αναφέρει το Μέσο.