Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί τουλάχιστον για το 45% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν, το πρόσωπο που θα ανανεώσει και θα εκφράσει την αλλαγή σε ένα κόμμα που πνέει τα λοίσθια. Τους έπεισε ότι το πολιτικό παιχνίδι πρέπει να παίζεται εφεξής σε πλατφόρμες, σε οθόνες και σε βίντεο. Τους έπεισε ότι μπορεί να μάθει νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί, όπως λένε και στο Αμέρικα.

Σε αυτό που δεν απάντησε ακόμα είναι με ποιες θέσεις, ιδέες και βασιζόμενος σε ποια διαδρομή; Αν και λέει πολλά, στην ουσία δεν λέει τίποτα. Είναι εφοπλιστής και αυτοδημιούργητος, συστημικός και αντισυστημικός, είναι το πουλέν του Πολάκη, αλλά ταυτόχρονα ένας Αριστερός εξ Αμερικής. Είναι σοσιαλιστής αλλά και καπιταλιστής. Μιλάει άπταιστα αγγλικά αλλά τα ελληνικά του επιδέχονται μεγάλες ερμηνείες.

Τελικά τι μπορεί και κυρίως τι θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αριστερά;

Σε τι πραγματικά πιστεύει; Τι εκπροσωπει; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές ενός πλούσιου δυτικού τύπου Δημοκράτη που θέλει να ηγηθεί σε με αριστερή παράταξη;

Ο Κασσελάκης δεν έχει απαντήσει γιατί δεν τον έχουν αναγκάσει για ξεκάθαρες εξηγήσεις. Προς το παρόν, το μόνο που τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια είναι οι συμβουλές του επικοινωνιακού team του. 

Αν τα αυριανά αποτελέσματα τον δικαιώσουν, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε αν η ριζοσπαστική Αριστερά του Κασσελάκη θα παραμείνει στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Σαν ιδεολογική γάτα του Σρέντιγκερ: ταυτόχρονα φιλελεύθερη και φιλοκρατική. Φιλική σε κάθε περίπτωση…

Η Αριστερά του Κασσελάκη θα έχει ενδιαφέρον τουλάχιστον σημειολογικό. Θα είναι όμως ακόμα στ’ αριστερά;