Σε μπαρ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης περνάει τη βραδιά του με συνεργάτες και εθελοντές ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Κασσελάκης έφτασε με το γνωστό χαλαρό στιλ του στο μπαρ, όπου έγινε δεκτός με χαμόγελα και χειροκροτήματα. «Σήμερα ήταν μια μέρα περισυλλογής. Αύριο πρέπει να ψηφίσουμε όλοι διότι ο τόπος έχει ανάγκη από προοδευτική κυβέρνηση. Εύχομαι να έχω την τιμή να είμαι εγώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό βασίζεται στο να σηκωθεί ο καθένας από εμάς το πρωί να πάει να ψηφίσει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στους δημοσιογράφους. 

Ο Νίκος Παππάς στηρίζει Κασσελάκη...

Ο «πρόεδρος», είπε ο Νίκος Παππάς, αγκαλιάζοντας θερμά τον Στέφανο Κασσελάκη. Παρόντες, εκτός του κ. Παππά, ήταν ο Σάκης Οικονόμου και άλλοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη.

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση αύριο

Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε απόψε Σάββατο (23/9) κι ενώ το κλίμα παραμένει εξαιρετικά φορτισμένο ανάμεσα στα στρατόπεδα της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, όπου οι συζητήσεις φουντώνουν για την επόμενη ημέρα και το ενδεχόμενο διάσπασης. Το εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και κορυφώθηκε μετά το λεκτικό ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για «κρατίδιο» της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η Έφη Αχτσιόγλου, που τις προηγούμενες ημέρες μιλούσε για τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται με τα δημοσιεύματα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε στην αντεπίθεση και έσπευσε να καταλογίσει στον αντίπαλό της ένδεια θέσεων για σειρά κρίσιμων ζητημάτων, αλλά κυρίως για την εξωτερική πολιτική.  Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε με τη σειρά του «δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. και το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό περίπου 1-2 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-p...

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή ‘Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ.
Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​