Φως στο… τούνελ του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης υποστηρίζοντας πως δεν είναι «τελειωμένος» μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα κάνει λόγο για «εμπλουτισμό» της ηγετικής ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη μετά το… ξεκαθάρισμα και προτείνει περαιτέρω αξιοποίηση του Νίκου Παππά διότι διαθέτει «καθαρή σκέψη».

Ο Γιάννης Λούλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι το «ξεκαθάρισμα» θα πρέπει να συνοδευτεί με «εμπλουτισμό» της ηγετικής ομάδας που περιστοιχίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αυτοί που υπάρχουν δεν αρκούν προσθέτοντας πως «αυτό το ξεκαθάρισμα πρέπει να συνοδευτεί με καθάρισμα».

Υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν νομίζω ότι είναι τελειωμένος» σημείωσε ότι «ο Κασσελάκης έχει θετικά χαρακτηριστικά» για να αναφέρει πως «εγώ περιμένω ακόμα να τον δω να φωνάζει και έχει ορισμένους ανθρώπους, τον Νίκο Παππά πρέπει να τον αξιοποιήσει περισσότερο. Ο Νίκος Παππάς είναι ένας πολιτικός με πολύ καθαρή σκέψη, κάποιους ανθρώπους ποιοτικούς γύρω του. Δεν του αρκεί αυτή η ομάδα. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να βρει καινούργιο υλικό το οποίο να προσθέσει σε αυτό. Γιατί ένα κομμάτι του παλιού υλικού θα φύγει από μόνο του πια. Και ως ένα σημείο δεν είναι κακό».

Επισήμανε πάντως ότι αυτήν 8τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη φόρτιση, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι «δεν βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου μπορεί να πάει είτε από τη μια μεριά όπου θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, είτε από την άλλη, οπότε θα αφεθεί σε αυτούς τους ανέμους που φυσάνε από όλες τις μεριές».

«Η διαίσθησή μου είναι» είπε «ότι υπάρχουν προοπτικές να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά και αυτό δεν θα γίνει βεβαίως από τη μια στιγμή στην άλλη. Η εμπειρία που είχαμε αυτές τις ημέρες δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Από την άλλη πλευρά, όμως, έχει τουλάχιστον μια ηγεσία, μπορεί και αυτή να έχει τις αδυναμίες της, η οποία όμως είναι στιβαρή και δίνει τον αγώνα. Θα μπορέσει κανένας να βρει πολλά ελαττώματα. Από την άλλη μεριά έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Σε ένα επίπεδο ήταν ένα αδειανό πουκάμισο. Σε ένα άλλο επίπεδο, όμως, επειδή μπορεί να πάρει μια καινούργια γενιά ανθρώπων, μπορεί να είναι και ευκαιρία».

Τέλος, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα σε αυτήν την πόλωση, δεν μπορεί να κάνει κάτι. «Αυτήν τη στιγμή είναι μια εμπόλεμη κατάσταση. Οποιαδήποτε κίνησή του, εκτός αν είναι τόσο στρογγυλεμένη που δεν έχει κανένα νόημα. Από την ώρα που πάει να ξεκαθαρίσει, θα φαίνεται ότι στηρίζει ένα πράγμα, αποδοκιμάζει ένα άλλο. Δεν νομίζω ότι είναι ο ρόλος του πια αυτός. Δεν νομίζω ότι μπορούν να στραφούν στον Τσίπρα να τους σώσει. Η ιστορία του Τσίπρα έκανε τον κύκλο της. Ο Τσίπρας ήταν ένας πολιτικός που είχε καλά στοιχεία και άφησε και άλλα πράγματα να φύγουνε».

Πάντως πρόσφατα ο Γιάννης Λούλης –που για ένα διάστημα κυκλοφορούσε στο παρελθόν η φήμη πως πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Κουμουνδούρου– δήλωνε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ανεκτίμητος καθώς και ότι –πριν από τη δεύτερη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών– ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει ν΄ αλλάξει αρχηγό.