Τι είναι, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, του Πολάκη, του Παππά (σ.σ.: του mister 13-0), της Τζάκρη και της Αυγέρη; Μην είν’ οι λασπωμένοι κάμποι του που ξεχειλίζουν από τοξικότητα; Μην είναι τ’ άσπαρτα βουνά της εχθροπάθειας; Μην είναι ο ήλιος του, που χρυσολάμπει από λαϊκισμό; Μην είναι τ’ άστρα του πολακισμού τα σκοτεινά; Μην είναι όλα μαζί τα παραπάνω κι ακόμα παραπάνω; 

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Σε κάθε περίπτωση και για να μην μας τρελάνουν οι εναπομείναντες συριζαίοι, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του «Μέγα Ηγέτη» του «Αχαστου», του «Κεφαλαίου» της Αριστεράς και του πλανήτη, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, που ξέραμε και ένιωσε καλά στο πετσί του ο λαός (βλ. Μνημόνια, πετσόκομμα συντάξεων, λαϊκισμός, ακατάσχετη δημαγωγία, μπόλικα fake news κι άλλα τέτοια... ωραία), είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Απλά «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», ήτοι το «καθεστώς Τσίπρα» ζει και βασιλεύει έχοντας στο τιμόνι τον Κασσελάκη και τους... Πολάκηδες. Αναμενόμενο. 

Ενδοξο παρελθόν στις μαντεψιές 

Τα υπόλοιπα, τώρα, που ακούγονται από τον πρώην υπάλληλο της Goldman Sahcs και σημερινό επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περί «ενότητας» και «νέας ημέρας» είναι ανέκδοτα και δη κρύα. Οσον αφορά στα περί «κυβερνώσας Αριστεράς» που λέει ο Πολάκης, γελάνε και τα τούβλα της Κουμουνδούρου.
Ετσι κι αλλιώς έχει ένδοξο παρελθόν ο Πολάκης με τις «μαντεψιές» του για τις εκλογές, με αποκορύφωμα αυτά που έλεγε τον Οκτώβρη του 2022. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο φιλοσυριζαϊκό κανάλι Kontra, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες και αυτή τη στιγμή το κόμμα του προηγείται με 3-4 μονάδες». Αυτά έλεγε ο θεομπαίκτης και μάλιστα χωρίς να κοκκινίζει και χωρίς να βλέπει τη μύτη του που εκείνη την ώρα είχε γίνει μεγαλύτερη και από του Πινόκιο. 

«Δεν δέχομαι το ερώτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει κεφάλι, δεν ισχύει το ερώτημα. Διότι εγώ σας το λέω και ακούστε το, και εδώ θα είμαστε και το βράδυ των εκλογών. Πρώτον, όλες οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες, σας το λέω και σας το υπογράφω. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά τουλάχιστον με τρεις ή τέσσερις μονάδες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τώρα που μιλάμε. Αν αύριο το πρωί γίνονταν εκλογές με απλή αναλογική, είναι μπροστά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μονάδες», είπε ο «μάντης» των Χανίων. 

Σημείωση: Ποτέ του δεν ζήτησε -έστω για τα μάτια του κόσμου- μια συγγνώμη από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που τους «φούσκωνε τα μυαλά» με τις απίθανες προβλέψεις του.

Ραντεβού στα... ντοματάδικα 

Και τώρα τι; Πώς θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και της παρέας του; Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όπως προχωρούσε μέχρι χθες: χωρίς σχέδιο, με κραυγές, λαϊκίστικες κορόνες, τοξικά τσιτάτα και ανεκδοτάκια για να γελούν μέχρι και οι (γευστικοί) χοχλιοί της Κρήτης και με τον μαέστρο και τουρίστα του Σουνίου να δίνει τον τόνο. Ναι, στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμαστε, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν χολοσκάει κιόλας με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος έτσι κι αλλιώς επετεύχθη: Οι αντιφρονούντες πήραν το καπελάκι τους και τις... ομπρέλες τους και πάνε για άλλες πολιτείες. Οι «οξαποδώ» Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης, Κούλογλου, Βούτσης και οι υπόλοιποι της ριζοσπαστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια εδώ. 

Ωστόσο, αν Τσίπρας, Κασσελάκης και η παρέα του θεωρούν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί τους, τότε πλανώνται πλάνην οικτρά. Και κόμμα θα φτιάξουν και καλά θα πάνε στις ευρωεκλογές. Για τον Κασσελάκη και το κόμμα του δεν είμαστε σίγουροι, αλλά ας δούμε αν θα είναι πρόεδρος μέχρι τις εκλογές. Κλείνοντας, ας τον προστατέψει κάποιος από τον στενό του κύκλο, ώστε να μην κάνει «μαντεψιές» α λα Πολάκη, ότι δήθεν το νέο κόμμα που θα φτιάξουν όσοι κούνησαν μαντίλι θα πάρει 0,3%. Δηλαδή, κατά τον Στέφανο από το Μαϊάμι θα έχει καλύτερη τύχη το κόμμα Κασσελάκη με τον Πολάκη, την Τζάκρη και τον Γιώργο Τσίπρα και όχι ένα κόμμα της Αριστεράς, που στις τάξεις του θα έχει την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο, τον Φίλη, τον Βούτση, τον Σκουρλέτη, τον Κούλουγλου και άλλους. Ο,τι πείτε!