Την πρόβλεψη περί καταποντισμού των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1. Πιο συγκεκριμένα όπως είπε: «Είχα προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει ξανά στο 6%».

Ο κ. Δρυμιώτης τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι «οδεύει προς τα εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Θα το δούμε και στις επόμενες δημοσκοπήσεις και νομίζω θα το δούμε πιο έντονα στις Ευρωεκλογές». Βάσει των παραπάνω, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μέλλον μπορεί να παραμείνει αντιπολίτευση αλλά δύσκολα θα συνεχίσει να είναι αξιωματική, καθώς με τόσο χαμηλά ποσοστά θα χάσει τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο. 

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το τι θα απογίνουν οι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκλογικός αναλυτής απάντησε: «Δεν ξέρω, θα το δούμε». Ωστόσο, σε αυτό το σημείο έκανε ειδική αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστήριξε πως «δεν θα φύγει», ενώ υπογράμμισε πως η παραμονή της στον ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κασσελάκη». 

Στο τέλος, ο κ. Δρυμιώτης, αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, εξήγησε πως δεν τίθεται θέμα για το αν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το δίλημμα έγκειται σε σχέση με το «αν θα τον διώξουν ή αν θα φύγει μόνος του και θα γυρίσει στο Μαϊάμι».