Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί τέταρτο κόμμα, πίσω και από το ΚΚΕ, εξέφρασε ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που καταγράφει την κυριαρχία της ΝΔ. Επανέλαβε δε τη «θρασύτατη», όπως τη χαρακτήρισε, πρόβλεψη που είχε κάνει το 2019 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στο 6%.

«Το 2019 είχα είχα προβλέψει θρασύτατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στο 6%. Βεβαίως και θα πέσει πίσω από το ΚΚΕ. Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει τέταρτο κόμμα. Εξάλλου έχει πάψει να είναι όπως τον ξέραμε και δεν πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος», είπε συγκεκριμένα. Συμπλήρωσε πως όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, μετά την εκλογή Κασσελάκη, δείχνουν ότι «με την αλλαγή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα πάει από το κακό προς το χειρότερο».

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, είπε πως, με βάση και την τελευταία δημοσκόπηση, «εξακολουθεί να πιστεύει ο κόσμος ότι παρά όλα τα προβλήματα, με την κυβέρνηση αυτή ξέρω πού κοιμάμαι και πού πάω, δεν θέλω να πειραματιστώ». Όπως είπε, μάλιστα, η κάρτα και τα στοιχεία για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή, προσθέτοντας ότι «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό».