Ο γνωστός εκλογολόγος, Ανδρέας Δρυμιώτης, κλήθηκε να σχολιάσει τους πολιτικούς συσχετισμούς πριν κλείσει το 2023, βάσει των δημοσκοπικών ευρημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα είναι σταθερή με απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ σχολίασε τον ανταγωνισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.


Πιο συγκεκριμένα ο πολιτικός αναλυτής στην τηλεόραση του «Action24» κλήθηκε να σχολιάσει την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά με 24 μονάδες και ποσοστό 38%, το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στο 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πτώση με 12,4%. Επιπλέον ανεβασμένα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ με 10% και της Ελληνικής Λύσης με 7,2%. Σύμφωνα με τον ίδιο το πιο πιθανό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει ακόμα πιο χαμηλά, καθώς τα ποιοτικά στοιχεία είναι εξαιρετικά αρνητικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.


Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τραβάει, διότι κανονικά η άνοδος του έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη από το 14% που καταγράφει δημοσκοπικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να λαμβάνει τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά να συγκεντρώνει έναν κόσμο που θέλει μια νέα αντιπολίτευση στη χώρα, αλλά αυτό δημοσκοπικά δεν εμφανίζεται πουθενά. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη για 16% στις ευρωεκλογές δεν θα είναι κάποια ιδιαίτερη επιτυχία ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είτε με 16% είτε με 20% δεν μπορείς να λες ότι είσαι το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη για να κυβερνήσεις»

»

Η κυριαρχία Μητσοτάκη 


Ενδεικτικά είναι και όσα ανέφερε για την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός στην καταλληλοτητα έχει ποσοστά μεγαλύτερα από την πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας, ενδεικτικό του ότι τον εμπιστεύονται πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα. Αντίθετα τα ποσοστά καταλληλοτητας Ανδρουλάκη και Κασσελάκη είναι χαμηλότερα από την πρόθεση ψήφου των κομμάτων τους, το οποίο είναι εξαιρετικά προβληματικό για τους ίδιους, τα κόμματα που ηγούνται και την αντιπολίτευση. Μάλιστα κατέληξε ότι τα ποιοτικά στοιχεία δεν δείχνουν μεγάλες αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς τους επόμενους μήνες και ότι η πραγματική θρυαλλίδα εξελίξεων για την αντιπολίτευση θα είναι οι ευρωεκλογές.