Το πρωτοφανές, οι περίπου μισοί ψηφοφόροι ενός κόμματος να μην εγκρίνουν τον αρχηγό του, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις τόσο για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης.  

«Ούτε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ως κατάλληλους για την πρωθυπουργία τους αρχηγούς τους. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά στο ellada24. Όπως ενημέρωσε, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις ποσοστά που κυμαίνονται από 13 έως 15%, ενώ οι αρχηγοί τους Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης αντίστοιχα, καταγράφουν περίπου τα μισά ποσοστά -δηλαδή 6 με 7%- ως κατάλληλοι για πρωθυπουργοί. 

Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, σχολίασε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, που θα έπρεπε να προβληματίζει πρώτα τους ίδιους. «Δεν έχει ξανασυμβεί οι αρχηγοί να παίρνουν λιγότερο στην καταλληλότητα από ό,τι παίρνει το κόμμα τους», παρατήρησε.

Αντίθετα, όπως τόνισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει αποδοχή μεγαλύτερη από το κόμμα του. Συγκεκριμένα, ενώ η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις κυμαίνεται σε ποσοστά κοντά στο 38%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 41%.