«Δεν κάνει ποτέ λάθος, ακόμα και όταν κάνει λάθος! Μόνο ψεκασμένοι πιστεύουν ότι οι εκλογές μας νοθεύονται. Σε αυτούς φαίνεται ότι απευθύνεται ο κατά φαντασίαν φαντάρος και κατά φαντασίαν πρωθυπουργός!» τονίζει για τον Κασσελάκη, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του ο πολιτικός αναλυτής και γκουρού των εκλογών Ανδρέας Δρυμιώτης.

Αναλυτικά το άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη

Το τελεσίγραφο του Κασσελάκη

Aν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα είχαμε σκάσει στα γέλια. Ο κατά φαντασίαν φαντάρος με τελεσιγραφικό διάγγελμά του καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα» και να προκηρύξει εκλογές παρουσία « ( ...) διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δε δομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία (...). Με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα».

Το τελεσίγραφο εξέπνευσε και ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός, ενώ ο Κασσελάκης είναι ο φαντάρος που μπέρδεψε τον βηματισμό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ως ο άνθρωπος που σχεδίασα τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το 1981 μέχρι το 2009, πραγματικά θλίβομαι για την κατάντια της κατ' ευφημισμόν αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της.

Με υπηρεσιακή κυβέρνηση ορισμέ νη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός το 2015 και επανεξελέγη τον ίδιο χρόνο. Με υπηρεσιακή κυβέρνηση που όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης το 2019.

Το να αμφισβητούμε το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προσβολή προς όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον λαό, όταν υπονοούμε ότι οι εκλογές, ανεξάρτητα από το πότε διεξάγονται, είναι διαβλητές. Προσωπικά, αντιμετώπισα αμφισβητήσεις τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές έγιναν για να δικαιολογήσουν την εκάστοτε αποτυχία τους. Είναι ευχής έργον που τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να έχουν ιδίαν αντίληψη για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας. Πίστευα ότι όλα αυτά τα έχουμε πλέον ξεπεράσει και συμπεριφερόμαστε σαν μια πολιτισμένη χώρα.

Αλλά, να, που εμφανίστηκε ο κυριολεκτικά άσχετος με την πολιτική, για να αναζωπυρώσει το ζήτημα.

Το χειρότερο είναι ότι επιμένει για τις απόψεις του, παρά το γεγονός ότι για τη δήλωσή του αυτή υπάρχουν αντιδράσεις και από το κόμμα του. Αυτός, όμως, είναι ο χαρακτήρας του: Δεν κάνει ποτέ λάθος, ακόμα και όταν κάνει λάθος! Μόνο ψεκασμένοι πιστεύουν ότι οι εκλογές μας νοθεύονται. Σε αυτούς φαίνεται ότι απευθύνεται ο κατά φαντασίαν φαντάρος και κατά φαντασίαν πρωθυπουργός!

(ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΔΡΥΜΙΩΤΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»)